McLain Ward – et genkendeligt navn i springsporten – har længe ligget i toppen af verden og er én af ​​USA’s mest succesfulde springryttere. Den 42-årige verdensetter har været med til fire Olympiske Lege for USA, hvor han har vundet to guldmedaljer og én sølvmedalje for hold. Han har desuden konkurreret i 17 Longines FEI-hoppe Nations Cup™-finaler og har heraf vundet hele ni gange.

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #18

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP

Måske er du, ligesom os, nysgerrig efter at vide, hvordan han har båret sig ad. Hvordan har han formået, år efter år, at opnå succes på springbanen, både som ung og som mere garvet rytter? Det har han selv ti helt skarpe bud på. Få tre af hans tips her og find resten i artiklen i Malgré Touts onlinemagasin nummer 18.

1. Tænk hele tiden på din opstilling

Ward går mere end noget andet op i korrekt opstilling – og det begynder med hovedet. Som springrytter er der ikke noget vigtigere end at kigge op, så man kan se, hvor man er og hvor man skal hen.

2. Opøv den rette føling

Som det næste mener han, at man skal gøre alt, hvad man kan, for at få en god føling med hesten. Den gode føling angår tre ting, der alle handler om at kommunikere med hesten, nemlig hestens mund, rytterens sæde og rytterens schenkel. Uden at mestre de tre ting til fulde, vil man få svært ved at have den rette kontakt til sin hest.

3. Hav bløde og elastiske hænder

Når det kommer til den del af følingen, som handler om forbindelsen til hestens mund, så skal der være en direkte linje med fra rytterens hånd ned til biddet. Rytterens fingre og arme skal være bløde og elastiske. Kroppen skal være stærk og armene uafhængige af den…

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #18

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP