I forbindelse med udgivelsen af Malgré Touts magasin#19 har vi talt med vores deltager fra Rytterhjælpen, Sanne Rosenberg, der sammen med sin militaryhest, Rocker, har haft svært ved at holde fokus på opgaven. Vi har stillet Sanne en række spørgsmål, så du kan læse med og lære af hendes erfaringer. Hun er helt sikkert ikke den eneste, der kender til problemstillingerne.

“De sensitive heste er længere tid om at blive uddannet, men når de så er der, så er de der også 100%.”

Hvordan blev problemstillingerne håndteret under Rytterhjælpen?
“Efter min første snak med Rasmus Bagger, som sagde: ”Du er slet ikke så langt fra, som du tror”, kan jeg huske, at jeg tænkte ”Hvad mener du? Har du slet ikke forstået, at vi står fuldstændig stille?”. Jeg var jo blevet enorm usikker på, om det, jeg lavede , var rigtigt. Jeg kunne ikke finde nøglen til at åbne de lukkede døre, som jeg stod foran. Derfor var jeg noget tvivlsom over for hans udmelding. Men han spurgte også, hvad jeg mente, der stod i vejen for, at vi kunne udvikle os og starte den CNC100. Og det kunne jeg faktisk ikke svare på – så måske han havde ret?”

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #19

LÆS I DIN BROWSER     LÆS I MALGRÉ TOUTS APP

“Herefter fik jeg lavet rytteranalyse og red ved Claus Toftgaard, og det var en helt fantastisk øjenåbner. Faktisk så stor en øjenåbner, at jeg nu har tilmeldt mig rytteryoga. Det, at Claus skilte kroppen og dermed vores hjælpere fra hinanden del for del, gav en stor forståelse for, hvor man egentlig nok selv skaber problemerne. Da jeg red ved ham, var Rocker simpelthen så fin og afslappet. Det blev meget tydeligt, hvornår hun reagerede på, at jeg ikke var korrekt i mine hjælpere. Jeg kunne rette det, uden hun flippede helt skråt. Det har virkelig gjort en stor forskel.”

“Sidst havde vi to lektioner ved Hotho Vestergaard. Han er jo en erfaren herre, der har set en del forskellige heste og ikke mindst uddannet rigtig mange heste og ryttere. Han havde nogle rigtige gode kommentarer til den type hest, Rocker er. Blandt andet fortalte han, at det er hestene med blod i, der går finalen søndag, uden at være trætte. De sensitive heste er længere tid om at blive uddannet, men når de så er der, så er de der også 100% og kan gå rigtig langt.”

“…husker jeg på Rasmus’ kommentar om, at man ofte slet ikke er så langt fra, som man tror.”

Hvordan håndterer du problematikkerne nu, efter Rytterhjælpen?
“Førhen var jeg meget fokuseret på, hvor meget jeg red. Jo mere hysterisk Rocker blev, jo mere red jeg, for jeg var frustreret over, at vi ikke udviklede os og at hun bare var vild og kravlede rundt oppe mellem spærrene. Nu er jeg langt mere fokuseret på, hvad jeg vil opnå med den enkelte ridetur. Jeg tilgiver hende, når hun er en ’kakkelak’, og hun har vist, at hun lærer og udvikler sig alligevel. Jeg er også blevet langt mere kreativ og varieret i min ridning. Jeg husker hele tiden remsen, som vi lærte af Rasmus [Bagger, red.]. Den har stor effekt! Samtidigt husker jeg på Rasmus´ kommentar om, at man ofte slet ikke er så langt fra, som man tror. Den giver ro i hovedet, når jeg ikke lige får Rocker til at slappe af i første forsøg….”

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #19

LÆS I DIN BROWSER     LÆS I MALGRÉ TOUTS APP

Læs også
Lise fra Rytterhjælpen: Alt hvad du behøver

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.