Måske kender du hende fra springbanen. Måske kender du hende fra TV2 Zulu. Måske kender du hende slet ikke. Men det kommer du til nu. Her kommer nemlig historien om Thalia Pitzner, der ikke bare er datter af en diamanthandler, men en velbevandret rytter, der har set lidt af hvert på en springbane. Hun har et hjerte, der banker for heste og ridesport, og selvom det ikke bliver vist på tv, så fortjener hendes erfaringer i dén grad at blive delt med omverdenen.

“Det forarger mig en smule at have set, hvordan nogen behandler deres heste. Det er generelt lidt noget andet her i Danmark.”

Det er ikke så lidt man oplever, når man som Thalia har rejst og redet i både Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Dubai. Hendes erfaringer fortæller os, at vi danskere bestemt kan lære noget af, hvordan man forholder sig til ridesporten i udlandet. Men udlandet kan så sandelig også lære noget af os. Samtidigt minder de os om, at ridesport ikke kun handler om sejr, men om samarbejde. Derfor skal vi møde vores heste med positivitet og kærlighed – og det er vi danskere heldigvis rigtig gode til.

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP

Foto: Thalia Pitzner

Selvom Thalia føler, at hun på kort tid har lært rigtig meget som international toprytter, så er alting ikke bedre i udlandet end herhjemme. Synet på hestene er nemlig markant anderledes, mener hun: “Det forarger mig en smule at have set, hvordan nogen behandler deres heste. Det er generelt lidt noget andet her i Danmark, hvor vi er bedre til at se hestene som levende individer. Nogle steder ser de deres hest lidt som et stykke mekanisk udstyr, lad os sige en bil, hvor de ikke behandler den, som det levende dyr med følelser og sjæl, som det egentlig er.”

“De er ikke konkurrenceheste, fordi de selv har valgt det. De er konkurrenceheste, fordi vi har valgt det for dem.”

Thalias kærlighed til sine heste og hendes lyst til at dele livet med andre er et lysende bevis på, at ridesporten handler om meget mere end stævner og resultater. Ganske tankevækkende siger hun: “De er ikke konkurrenceheste, fordi de selv har valgt det. De er konkurrenceheste, fordi vi har valgt det for dem. Derfor skal vi behandle dem med respekt og kærlighed og altid levere den bedste udgave af os selv over for dem”.

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP