Græsningssæsonen står for døren!

Det er blevet lunere og græsset begynder ligeså stille at vokse frem. Mange steder er der ved at være mangel på grovfoder fordi at sommeren 2018 var betydeligt mere tør end normalt. Det betød at der ikke blev lavet samme mængder hø og wrap som normalt. Det vil derfor virke som en oplagt mulighed at lukke hestene på græs, så snart muligheden byder sig. Det kan selvfølgelig være eneste løsning, men jeg vil dog råde til forsigtighed, særligt på denne tid af året. Det energirige forårsgræs kan nemlig ofte være årsagen til fodringsrelaterede lidelser som fx. diarré, kolik og forfangenhed.

Græs er ikke bare græs

Sæsonens første græs er meget blødt og saftigt med et lavt indhold af fibre. Dertil kommer, at så længe vi har dag- og nattetemperaturer under 7-8 grader, så indeholder græsset en del sukker.

Langsom indgræsning

Hesten er trods dens størrelse og styrke et dyr med en meget sart fordøjelse. Du har sandsynligvis hørt, at når man skifter foder skal man skifte det over en periode på 3 uger.

Det gør sig også gældende når hesten skal på græs…

Sidste nye blogindlæg handler netop om hvordan du bedst muligt vænner din hest til græsset – og også lidt om hvordan du bedst muligt understøtter hestens fordøjelse. Mikroorganismerne i hestens fordøjelse er nemlig dem der betyder mest af alt for at hesten er sund og rask.

Hop ind på bloggen og læs mere lige her: https://hestezonen.dk/tilvaenning-til-graes/

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce