Det er blevet lunere og græsset begynder ligeså stille at vokse frem. Mange steder er der ved at være mangel på grovfoder fordi at sommeren 2018 var betydeligt mere tør end normalt. Det betød at der ikke blev lavet samme mængder hø og wrap som normalt. Det vil derfor virke som en oplagt mulighed at lukke hestene på græs, så snart muligheden byder sig. Det kan selvfølgelig være eneste løsning, men jeg vil dog råde til forsigtighed, særligt på denne tid af året. Det energirige forårsgræs kan nemlig ofte være årsagen til fodringsrelaterede lidelser som fx. diarré, kolik og forfangenhed.

Græs er ikke bare græs

Sæsonens første græs er meget blødt og saftigt med et lavt indhold af fibre. Dertil kommer, at så længe vi har dag- og nattetemperaturer under 7-8 grader, så indeholder græsset en del sukker.

Langsom indgræsning

Hesten er trods dens størrelse og styrke et dyr med en meget sart fordøjelse. Du har sandsynligvis hørt, at når man skifter foder skal man skifte det over en periode på 3 uger.

Det gør sig også gældende når hesten skal på græs…

Sidste nye blogindlæg handler netop om hvordan du bedst muligt vænner din hest til græsset – og også lidt om hvordan du bedst muligt understøtter hestens fordøjelse. Mikroorganismerne i hestens fordøjelse er nemlig dem der betyder mest af alt for at hesten er sund og rask.

Hop ind på bloggen og læs mere lige her: https://hestezonen.dk/tilvaenning-til-graes/

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.
Om Louise fra hestezonen.dk Hvorfor skriver jeg om det at have hest, med fodring som omdrejningspunkt? Det gør jeg fordi, at jeg brænder for at dele min viden med dig der har hest. Jeg vil gerne være medvirkende til, at din hest trives og præsterer optimalt – uden at du bliver ruineret af at købe foder og tilskudsfoder som ikke gavner netop din hest! Jeg er uddannet jordbrugsteknolog med hest som speciale, hvilket har givet mig flere forskellige indgangsvinkler til foderbranchen gennem mere end 10 år. Jeg har en uddannelse som hesteosteopat og 5 års erfaring med osteopatisk terapi af heste. Ved hjælp af forskellige manuelle teknikker og manipulationer hjælper jeg hesten til at få bedre forudsætninger for at være blød og smidig, og bruge sin krop optimalt.