“Der kommer skader uanset hvad,
også selvom vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå det.”
– Sandra Enemark

Langt de fleste ryttere har prøvet pludseligt at stå med en skadet hest – eller selv at være det. For hestens vedkommende kan det være alt fra en forvridning, der kan være overstået på en uge, til en kompliceret seneskade eller et brud, der kræver flere måneders heling. Ligeledes kan rytteren komme til skade og blive tvunget til at holde sig fra sadlen i en periode. Uanset, om der er tale om et kort eller et langt forløb, så kan det forvolde utallige frustrationer for både hest og ejer, når ridningen må sættes på pause og fremtiden er uvis.

Hvordan holder man motivationen oppe? Hvor langt skal man gå for at få sin hest – eller sig selv – frisk igen? Og hvordan kommer man i det hele taget godt igennem det?

Sandra Enemark kender til skaderne
Alt dette kender springrytteren Sandra Enemark til. Hun har bravt kæmpet mod skaderne – først med hesten sat ud af spil og dernæst sig selv. Hun ved om nogen, hvordan man kommer igennem det, så motivationen endnu er intakt, når man atter skal op i sadlen og genoptræningen venter. Vi har stillet hende en række spørgsmål, som handler om alt fra den dag, skaden sker, til den dag, hvor genoptræningen endelig kan gå i gang – og hvordan man forebygger. Forhåbentlig kan du bruge hendes erfaringer som en opmuntrende støtte, hvis du selv står midt i et skadesforløb eller skulle komme ud for, at skaden sker. Læs hele artiklen i magasin #22.

“Som sagt så går jeg langt – så langt,
som jeg nu engang kan, uden at ende på gaden.”
– Sandra Enemark

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP  FØLG SANDRA

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.