Har du nogensinde tænkt over hvilken type rytter du er? Hvilke mål har du for din ridning, og hvor meget fylder hesten i din hverdag? At kende sine svagheder og de udfordringer, man kæmper med i hverdagen, er første skridt i retningen af at nå sine mål.  Malgré Tout har sat sig for at gøre dig klogere på din rideprofil, så du bliver bevidst om dine svagheder og styrker som rytter, og vigtigst af alt; så du kan nå dine mål.

Den urbane rytter

Du har fuldtidsjob og karriere, og har måske hesten stående på det lokale ridecenter på fuldpasordning. Du ville ønske du havde mere tid til hesten og føler måske ikke altid at du når alt det du vil. Tit og ofte rider du om aftenen, når dagligdagens gøremål er overstået. For dig er det vigtigt at du formår at bruge tiden effektivt, når du er i stalden. Planlægning og struktur over mål og delmål er vigtige ingredienser for at du trives. Til gengæld ser du tiden på hesten som dit frirum, hvor du kan slappe af og være til stede i nuet. Har du i travlheden for eksempel husket at hygge om din hest idag?

Den landlige rytter

Ligesom den urbane rytter har du også et arbejde, men har hesten stående hjemme på din gård. Du har derfor god tid til at gå og nusse om hesten og trives med selv at kunne bestemme hvor meget din hest er ude, hvad den skal have at spise, og hvilken strøelse den skal stå på. Den største udfordring for dig er, at hesteholdet er blevet så integreret en del af alle dine andre gøremål din hverdag, at du måske ikke værdsætter tiden med hesten i samme grad som tidligere. Brug derfor mental energi på at definere hvad du elsker ved hestelivet og afsæt tid til at gøre netop dette, så hverdagen ikke går op i sure pligter. Læs for eksempel om seks gode grunde til at træne i terrænet her.

Den professionelle rytter

Du er på ryggen af en hest eller i færd med at muge ud de fleste vågne timer i døgnet. For dig er heste ikke kun din passion og fritidsinteresse. For dig er hestene din karriere, og du ved at det kræver slid og slæb at nå dine mål. Den største udfordring for den professionelle rytter er, at hverdagen kan være meget ensformig og bestå af mange af de samme opgaver. Muge ud, lukke ind og ud fra fold, træne heste og starte stævner. Husk derfor dig selv på at gøre noget nyt hver dag sammen med hesten. På den måde udfordrer du dig selv og oplever nye sider af livet med hestene, som du måske ikke var klar over.

Den modne rytter

Den modne rytter ser livet med hesten som et positivt supplement til livet generelt. Her er er der ikke nødvendigvis nogle klare målsætninger med træningen. Ridningen er et mål i sig selv, og skal nydes i fulde drag. Den modne rytter kan opleve at kroppen og psyken ikke er lige så meget med som før, og at modet til at udfordre sig selv nogle gange kan svigte en smule. Derfor kan den modne rytter godt kæmpe lidt med selvtilliden og troen på, at man lykkes med tingene. For den modne rytter kan en lille smule eksponering til ting, man er usikker på, derfor gøre, at man bliver mere sikker på sig selv og sin hest. Dette skaber robusthed og tro på at man godt kan håndtere andre udfordringer. Læs mere om hvordan tilliden mellem hest og rytter genetablere her.

Uanset hvilken rideprofil du har, har de fleste et mål med deres ridning. Om det er for at koble af fra hverdagens stress, at få placering til et stævne eller noget helt tredje, er ikke så vigtigt; det vigtige er, at bruge tid på at definere sine mål og huske at have det sjovt så længe.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.