Danmarksmesterskaberne i dressur er over os, og Cathrine Dufour rider for første gang seniorklassen på en anden hest end Cassidy – og det er selvfølgelig på den smukke, kastanjerøde Bohemian! I anledningen af hans DM-debut har vi samlet 10 facts om ham, så du kan lære ham rigtigt at kende, inden du ser ham danse rundt på banen. Nogle facts kender du måske allerede – andre gør du helt sikkert ikke. Vi har nemlig talt med én af dem, som kender ham allerbedst: hans ejer, Louise Zinglersen.

10 facts om Bohemian

Bohemian er født d. 22. april 2010 og er dermed kun 9 år. Det gør ham til den yngste hest, der deltager ved dette års DM.

Han ejes af familien Zinglersen, er hele familiens øjesten og elsker børn. Faktisk har Cathrine førhen konkurreret mod Louise ved DM tilbage i 2012, og hun kender familien rigtig godt.

Hans kælenavn er “Bo”, men han bliver også kaldt “Bosen” og “Bobs”. Faktisk hedder han bare Bohemian og ikke mere end det.

Han er af racen Westfaler – en tysk varmblodsrace, der ligesom Hannoveraneren er at finde i mange danske varmblodsheste. Derfor er han også avlet og født i Tyskland.

Han er en stor dreng på 177 cm. Det gør ham hele 9 cm højere end sin nu 16-årige “storebror” Cassidy, som er 168 cm.

Bohemians forældre hedder hverken Queen, Freddie eller Mercury – selvom det kunne være lidt sjovt. Hans mor hedder derimod Sunshine, og hans far er den tyske grand prix-hingst Bordeaux.

Han er en rigtig livsnyder. “På fold kan det kun gå for langsomt med at spæne en tur rundt, inden han finder det perfekte sted at rulle sig og derefter græsse”, fortæller Louise.

Han er ikke fan af dækkener, understreger Louise lunefuldt: “Han kan helt selv finde ud af at tage sit dækken pænt af og har det bedst med at være nøgen.”

Han er en rigtig “søhest”. Louise fortæller nemlig, at han “elsker at få et bad og kigger altid ihærdigt efter vandslangen, så han kan drikke fra den.”

Han er meget morsyg – efter Cathrine. Louise påpeger, at han “altid kigger efter hende, når hun er i nærheden, og han søger meget hendes opmærksomhed, som han også får meget af.” Cathrine og Bohemian har altså et helt særligt bånd. “Dér har vi andre svært ved at være med”, griner Louise.

Bohemian og Cathrine Dufour har noget helt særlig sammen, forklarer Bohemians ejer, Louise Zinglersen. Foto: Familien Zinglersen (privat).
Louise Zinglersens far, Lars Zinglersen, er også ejer af Bohemian og står her sammen med ham. Foto: Familien Zinglersen (privat).
Bohemian er elsket af hele familien. Han elsker også dem – især børnene. Foto: Familien Zinglersen (privat).
Cathrine Dufour får et stort kram af Louise Zinglersen efter et ridt på Bohemian. Foto: Sanne Svendsen Photography.

Følg Bohemian og Cathrine til DM

Du kan følge med i Cathrine og Bohemians DM-ridt ved at se dem på zibrasport.dk eller følge procentgivningerne live på equipe.dk.

  • Fredagens Grand Prix begynder kl. 16.00 – Bohemian og Cathrine rider kl. 17.11.
  • Lørdagens Grand Prix Special begynder kl. 15.00 – Bohemian og Cathrine rider kl. 18.12.
  • Søndag holder de en velfortjent fridag.
  • Mandagens Grand Prix Kür begynder kl. 14.00 – Bohemian og Cathrine rider kl. 16.32.

LÆS OGSÅ
10 ting, du ikke vidste om Atterupgaards Cassidy
10 ting, professionelle ryttere IKKE gør
10 ting, trænere siger – men hvad mener de egentlig?

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.