Hvad ville du sige til at se international springning på topniveau i en kæmpe multiarena med de nyeste og mest moderne faciliteter? Eller se Cathrine Dufour ride ned af midterlinjen til 6000 tilskueres stående bifald? Drømmen er tættere på end du tror.

Et megacenter for heste med plads til 4-6000 tilskuere, iform af en ny multiarena, der skal anvendes til internationale ridestævner, koncerter og udstillinger. Det er, hvad der er i støbeskeen i Fredensborg Kommune og nu byrådet afsat 200.000 kr. til at de indledende undersøgelser. 

Ideen til et nyt mega-center begyndte for alvor at tage form for to år siden, da de to lokalpolitikere Ulla Hardy-Hansen og Thomas Lykke Pedersen mødtes med otte investorer i en gruppe med visionen: Hvordan kan man udvikle Fredensborg Kommune til Sjællands mest attraktive hestekommune?

Står det til Ulla Hardy-Hansen skal Fredensborg Kommune spille en stor hovedrolle i projektet. “Hesteavl er en af de væsentligste erhverv på landet. Det spiller en væsentlig rolle for Fredensborg Kommunens økonomi,” siger hun, og tilføjer:

Sammen med engagerede hestefolk skal vi udnyttte mulighederne for at skabe et mekka for heste i Fredensborg. (…) og en multiarena til nationale og internationale stævner både indendørs og udendørs med plads til 4-6000 tilskuere.

Thomas Lykke Pedersen supplerede: “Fredensborg Kommune er den kommune i hele EU med flest heste pr. indbyggger,” sagde han. 

Hvornår byrådet har færdiggjort deres indledende undersøgelser vides ikke endnu, men redaktionen på Malgré Tout skal nok holde sine læsere opdateret, så snart der er nyt i sagen.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.