Okay, vi ved det lyder mærkeligt. Men ifølge et amerikansk tidsskrift burde der være noget om snakken. De mener nemlig, at en guldfisk eller to kan være med til at sikre, at din hest har adgang til rent drikkevand på folden døgnet rundt.

Du kender det sikkert. Hver dag skal du ud og tjekke hestens vandkar på folden og skure det rent for skidt, snavs og insekter. Og hvor tit har du ikke stået og bakset med at fylde vandkarret op og endt med at hælde halvdelen ud over dig selv? Fortvivl ej! Hvis du leder efter en simpel og naturlig løsning, bør du blot investere i 1-2 guldfisk!

At holde vandkarret rent er en irriterende og sur pligt for mange hestefolk. Karrene bliver hurtigt beskidte og der sætter sig hurtigt alger op langs siderne af karret. Om foråret og tidlig sommer lægger myggene æg, der bliver til larver i vandet. Og alt dette skal vores små stakkels heste drikke! Men ifølge det amerikanske magasin spiser guldfiskene alger og myggelarver, således at karret forbliver rent. Denne type fisk burde kunne leve i karret i sommerhalvåret, hvorimod efterår og vinterens lavere temperaturer bliver for koldt for dem.

Hvis du har mod på at prøve at smide en fisk eller to i vandet på folden, anbefaler vi, at du følge disse tips:

Guide til guldfisk i vandkarret:

  • Sørg for at der er nok vand til at guldfisken kan leve i det. Som hovedregel kan én guldfisk holde et kar på 100 liter vand rent. Det er ret meget vand, når man tænker over det..
  • Introducer fisken langsomt til dens nye hjem ved at beholde den i posen i nogle timer, mens den er i vandet.
  • Du bør i følge magasinet ikke fodre dem. Pointen er jo, at de skal spise alger, larver og insekterne, der lever i vandet.
  • Vandet bør være omkring 15 grader varmt, så det giver lidt sig selv, at guldfisk i vandkaret er no-go i vinterhalvåret.
  • Og så bør du lægge et par store sten i bunden af karret, som de kan gemme sig under, hvis der skulle komme en stor rov-mule på besøg!

Vi skal lige huske at sige, at vi ikke har testet ideen selv, og at vi derfor ikke kan garantere, at nogle heste kan få varige psykiske mén af forsøget.

Kilde: Cowgirlmagazine.com

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.