I mere end ét år har de danske politihesten været hjemløse. Fordi Rigspolitiet først satte opstaldingsstedet til hestene i udbud i foråret 2019, har Det Ridende Politis arbejde stået stille. Men nu er der godt nyt for de fire politiheste; Buffon, Isco, Figo og Inzaghi og deres 16 kommende firebenede kolleger. De har nemlig fået topmoderne og eksklusive faciliteter på Amager, nær København.

Hurtig udrykning

Politiets heste skal pr. 1 februar 2020 bo på et privatejet opstaldningssted på øen Amager lidt syd for København. Det betyder, at de blot vil være 15 minutters kørsel fra Rådhuspladsen, og derfor hurtigt kan rykke ud, hvis der er behov for firbenet assistance.

Udbuddet på den permanente opstaldning af hestene udløb i maj måned i år, og Rigspolitiet har siden været igang med at se på de tilbud, de har fået. Selvom hestene opstaldes i København og er forankret i Københavns Politi, er meningen, at hestene også skal på arbejde i Jylland, Fyn og Bornholm.

God hestevelfærd har været afgørende for valget

Der er skrevet kontrakt med opstaldningsstedet i foreløbig 10 år. Hestenes faciliteter består af en nybygget stald med store bokse, paddocks og nyt ridehus, som lever op til kravene om moderne faciliteter og god hestevelfærd. Ud over de nye staldfaciliteter er der mere end 40 km ridestier i skov og på strand. Hestene har derfor også mulighed for at komme en tur i det grønne, når de har fri. Allerede nu vil de første politiheste flytte ind og løbende vil der komme flere til.

Hvad det kræver at være politihest

Politiet har været på udkig efter heste i hele Europa i mere end ét år. Indtil nu er valget dog faldet på danske heste. Her lægges vægt på at hesten er trænet muskelmæssigt til at kunne bære sin rytter i længere tid af gangen. Den tilvænnes til støj, musik og store menneskemængder og i dressur. Og så tager det op imod ét år at uddanne en politihest.

”Det skal primært være en vallak på ca. 6-8 år. Proportionerne skal være rigtige og med et stangmål på ca. 165-175 cm. Hesten skal være sund og rask, mentalt stærk og med et roligt temperament – og så skal den være tilredet,” oplyser Københavns Politi.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.
Laura er uddannet kandidat i socialvidenskab og projektledelse. Laura er aktiv dressurrytter og rider en del stævner på sin 19-årige vallak. De fleste af sine ideer til artikler får hun imidlertid, når hun muger ud. Som skribent, brænder hun for at formidle aktuel hesteforskning fra ind- og udland, samt give sine læsere indblik i nye tendenser og trends i ridesporten.