Pressemeddelelse Fjordhesten Danmark

Rideklubben Birken ved Skals afholder, i samarbejde med Fjordhesten Danmark, DM for fjordheste i dagene d. 31/8 – 1/9. Det er 16 gang der afholdes DM for fjordheste og 8 gang det afholdes på Birken.

Der skal findes nye Danmarksmestre i dressur og spring for både junior og senior og der skal findes nye Danmarksmestre i kørsel, både 1.- spand og 2.- spand. Vi har set rigtig mange nye ekvipager i år, som har valgt fjordhesten til, netop fordi det er muligt at komme med til at ride/køre om medaljer til et Danmarksmesterskab. Så der har været travlt rundt omkring i landet på diverse stævne pladser, for at få kvalifikationerne i hus. Vi håber rigtig mange er klar, når der er sidste tilmelding mandag d. 5/8. Dette er dagen efter det store arrangement på Vilhelmsborg med både hingstekåring, championater og Nordisk Mesterskab, som løber af stablen fra 1.-4. august. 

DM junior dressur går indledende i LA1 og finale i LA2. DM senior dressur går indledende i LA4 og finale i LA6. Spring junior her er indledende runde 80 cm og finale i 85 cm og for senior er indledende runde i 85 cm og finale i 90 cm. Kørsels delen foregår i 3 discipliner – dressur-forhindringskørsel og maraton. De 2 første discipliner afvikles lørdag og maraton søndag, og maraton plejer at trække en del tilskuere, da der her er fart over feltet, og især vandgraven er et tilløbsstykke. 

Du kan læse alt om kvalifikationskrav og andet under Sport, på hjemmesiden: www.fjordhest.dk 

Adressen er Herredsvejen 3, 8832 Skals. Så kom forbi og se en masse top tunede fjordheste. Der er fri adgang og mulighed for bla. at købe de berømte Birken burgere og gratis kaffe på kanden.

Pia Rosenhøj/Rideklubben Birken

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.