Går du med drømme om at få taget dine egne ‘professionelle’ billeder af din hest? Det gjorde Christine, som sammen med sin pony Kiljan pryder dette portræt. Derfor kontaktede hun Katrine Hallund, som vi mener er en af Danmarks dygtigste hestefotografer. Vi har taget en snak med hende om glæden ved at forevige båndet mellem hest og rytter på sine fotografier. Og så har vi spurgt hende til råds om, hvordan du som ejer eller part bedst forbereder dig, når du skal have en fotograf ud for at tage billeder af din hest.  

Om Katrine Hallund 

Katrine er 20 år og har siden hun var helt lille være interesseret i fotografering. Hun fik sit første spejlreflekskamera som 14-årig, men allerede før det, har hun været optaget af, hvad fotografiet kunne.  

“Jeg startede med at tage billeder af ukrudtsblomster på min Nokia 3210. Jeg synes, det var helt vildt, at jeg kunne få blomsten til at se smuk ud ved at tage billeder af den.” 

For Katrine kan billedet fange 1000 forskellige udtryk. At man kan gøre noget smukkere og mere udtryksfuldt gennem linsen. Når hun fokuserer på sit motiv og lukker omverdenen ude, gælder det om at fange det helt rigtige øjeblik, der indkapsler skønheden. Og her blev det især hestene, der fangede hendes interesse. For heste er dyr, og er ikke nemme at fotografere. Det kræver nemlig en god portion viden og det stiller krav til, at man at arbejde med dyrene. Noget, som Katrine efterhånden har tillært sig.  

Læs resten af artiklen i Malgré Tout Magasin nr. 26 her:

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.