Vi nærmer os World Cuppen i Herning med hastige skridt. Og det betyder, at vi her på redaktionen stiller skarpt på én af de konkurrende atleter. Vi har tidligere skrevet om Atterupgaards Cassidy og Bohemian, og nu er turen kommet til Blue Horse Zack. Vi har derfor fundet ti overraskende facts om Zack, som de færreste kender.

Blue Hors Zack er 15 år gammel, af racen Hollandsk Varmblod og med den anerkendte hingst Rousseau som far.

Hans oprindelige navn var Zagreb, men da han som ganske ung blev købt af Blue Hors, skiftede han havn til Blue Horse Zack. Det er ret normalt indenfor brancen, at heste skifter navne, når de bliver købt på ny.

Han blev købt på KWPN-auktionen i 2007 til den forbløffende sum af 430.000 pund af Danmarks mest berømte stutteri, Blue Hors i Jylland. Det gør ham til det dyreste føl, der nogensinde er solgt.

Fire måneder før det dyreste salg nogensinde (til Blue Horse) var han vurderet til omkring 50.000 kroner. Årsagen til den voldsomme prisstigning var, at han i løbet af de fire måneder blev kåret som årets føl i Holland.

Han er blind på højre øje. For nogle år siden skete det, at en kæde sprang og ramte hans øje. Det stod ikke til at redde trods hurtig indsats fra staldpersonale og tilkaldte dyrlæger. Dette har medført, at hans uddannelse har været længe under vejs. Dels på grund af selve sygdomsforløbet og dels fordi han har behov for at lære tingene i et forsigtigt tempo.

De fleste heste topper på konkurrenceplan og indsættes derefter i avlen. Men med Zack er det omvendt. Han startede i avlen, da han skulle have god tid til at komme sig ovenpå sin øjenskade og genvinde tilliden til sin rytter. Han er derfor sent debuteret på den internationale grand prix-scene, og det betyder forhåbentligt, at han trods sin alder, har mange gode år i sig endnu.

Han ligger på sjettepladsen på verdensranglisten. Det gør ham til den bedste dansker p.t., hvor Atterupgaards Cassidy og Cathrine Dufour ligger på en samlet syvendeplads.

Han er far til ikke mindre end 22 kårede sønner og to guldmedaljehopper og 85% af hans fremstillede døtre er kåret i RDH.

Han er desuden far til den tredobbelte verdensmester Sezuan, såvel som Glock’s Zonik, som rides af Edward Gal.

Zack ved hvad han vil og lader altid menneskerne omkring sig vide besked. Ikke på en “hingstede” eller fræk måde, men på sin helt egen måde. Og så er han glad for at tage sig en “morfar” midt på dagen.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.