Der er ingen tvivl om, at du kender din hest bedre end nogen anden. Du kender dens temperament, dens dårlige vaner og ikke mindst alle dens forcer. Men hvad ved du ellers om den? Har du for eksempel nogensinde tænkt over, hvor tit din hest gøder, eller hvordan den ser verden i forhold til dig? Tag testen her og find ud af, hvor godt du egentlig kender din hest.

Lad testen begynde!

1. Hvor mange liter kan din hests tarme rumme?

A) Omkring 75 liter
B) Omkring 120 liter
C) Omkring 200 liter

2. Hvor bør pulsen på din voksne hest normalt ligge?

A) 30-50 slag pr. minut
B) 50-100 slag pr. minut
C) 100-200 slag pr. minut

3. Hvor mange muskler er der i din hests krop?

A) Omkring 500
B) Omkring 700
C) Omkring 900

4. Har du nogensinde tænkt over, om din hest mon er farveblind eller ej?

A) Den ser kun verden i sort og hvid
B) Den er rød/grøn-farveblind
C) Den kan se alle farver

5. Din hest har ikke to øjenlåg for hvert øje ligesom dig, men hvor mange har den så?

A) Et øjenlåg pr. øje
B) Tre øjenlåg pr. øje
B) Fore øjenlåg pr. øje

6. Hvordan fordeler din hest sin vægt på sine ben?

A) 40 % på forbenene og 60 % på bagbenene
B) 50 % på forbenene og 50 % på bagbenene
C) 60 % på forbenene og 40 % på bagbenene

7. Hvordan ser din hest verden i forhold til dig?

A) Den ser verden 5 % mindre
B) Den ser verden 2 % større
c) Den ser verden 15 % større

8. Hvor mange timer i løbet af et døgn sover din hest tungt?

A) 2,5-3 timer
B) 3,5-4 timer
C) 4,5-5 timer

9. Hvor mange gange bør din hest ideelt set gøde i døgnet?

A) Mellem 5 og 9 gange
B) Mellem 10 og 15 gange
C) Over 25 gange

10. Hvilken del af din hests krop stopper aldrig med at vokse?

A) Ørerne
B) Haleroden
C) Tænderne

11. Hvilket af disse tre udsagn om din hest er sandt?

A) Den kan ikke kaste op
B) Den kan ikke hikke
C) Den kan ikke bøvse

12. Hvilket af disse tre udsagn om din hest er falskt?

A) Dens hjerne fylder mindre end dens tænder
B) Den trækker vejret bedst gennem munden
C) Dens foder er 72-96 timer om at nå igennem kroppen

Resultat

Og nu er sandhedens time kommet. Hvor mange havde du rigtige? Du kan finde svarene og lære endnu mere om din hest i disse to artikler:
25 ting, du (måske) ikke vidste om heste
25 ting, du (måske heller) ikke vidste om heste

Du kan selvfølgelig også bare finde ud af det ved at se svarene her:
1:C, 2:A, 3:B, 4:B, 5:B, 6:C, 7:C, 8:A, 9:B, 10:C, 11:A, 12:B.

Hvor godt kender du din hest?

0-3 rigtige: Der er vist lige noget, du skal have tjekket op på. Kan du så komme ud at undersøge din hest fra top til tå!
4-6 rigtige: Du halter lidt efter, men det skal nok lykkes! Grib ryttermærkebogen og sæt dig godt til rette. Så vil du fluks lære ting om din hest, du slet ikke vidste, man kunne læse sig til.
7-9 rigtige: Du er der næsten. Husk bare at lægge mærke til, hvor mange klatter, der ligger i boksen, næste gang du muger. Så er du med.
10-12 rigtige:
Imponerende! Vil du lære din hest endnu bedre at kende, er der ikke andet for end at gå hele vejen og sætte et overvågningskamera op.

Læs også
Verden set med hestens øjne (fra magasin #23)
10 facts om hestens hørelse (fra magasin #21)

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.
Tina er uddannet bachelor i retorik og digital kommunikation. Hun brænder for at skrive relevante og genkendelige artikler, der kan vække følelser og sætte tankerne i gang. Når hun ikke er på redaktionen eller knokler med sit kandidatstudie, er hun som regel at finde på ryggen af sin varmblodshest.