Her sidder du med årets niende magasin, Malgré Tout-magasin #27. Efteråret har rigtig ramt os her i løbet af oktober måned. Blæsten og regnen har fået fat. Og hestene er vist for alvor ved at have fået deres vinterklipning – såfremt det har været nødvendigt. Dækkenerne er fundet frem, og mudret har fundet vejen omkring foldenes led. Ja, det er den tid på året, hvor det er både træls og hyggeligt med hestene. Der er mere arbejde og mere at tage stilling til.  

I alt vores arbejde med heste, er der noget, vi skal tage stilling til. Hestene viser os en kæmpe tillid i alt det, vi gør med dem, så vores job, i retur, er at passe på dem. For dyrlæge Michael Sinding er det essentielt at have hesten med hele vejen igennem. Han tror helt og holdent på, at hvis vi som ryttere lærer at bruge tiden rigtigt og skynde os langsomt, kan vi minimere eventuelle skader for vores heste… 

Læs magasinet i…

At passe på vores dyr er en stor del af livet med hest. Kender du Cushing? Eller som det nu bliver betegnet: PPID? Det er efterhånden en kendt sygdom hos de fleste heste – især de ældre. Det kan være utrolig belastende som ejer at have en hest, der ikke fungere helt korrekt. Men med det rette management af fodringen, kan dette måske afhjælpes en del? Læs med i vores artikel fra St. Hippolyt… 

Korrekt. Korrekthed er også et ord, der vægter en del blandt hestefolket. Alle har hver deres mening om, hvad der er korrekt – og det gælder bestemt også om sadlen passer korrekt. For hvordan er det nu lige med den? Hvordan er det nu lige, man tjekker, om den ligger, som den skal? Frygt ej – vi har samlet otte tips, der kan hjælpe dig med at tjekke, om den er helt gal – eller om du godt hoppe i sadlen… 

Læs magasinet i…

Traditionen tro går vi en måned i møde, hvor Hubertusjagten bliver blæst i gang af jagthornet. Ved du, hvorfor vi holder traditionen i live? Hvis ikke, så kan du blive meget klogere i dette magasin… 

På forsiden ser du en gammel kending, HO-Cosmo. Han har været på forsiden før, nemlig på #11. Med sit charmende udtryk, synes vi, han fortjener en tur til. Cosmo er en 14 år gammel fuldblodsaraber, som tidligere har været avlshingst. Han er avlet af Stutteri Holm og er stamfar til rigtig mange arabere, blandt andet mange hos Stutteri Mosedalen. Hvis du har lyst til at møde ham, er han tit at finde til shows på blandt andet Roskilde Dyrskue samt Store Hestedag.  
 

Rigtig god læselyst! 

Mille Christophersen 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.