Lav dit eget dressurprogram – det udfordrer og varierer træningen

Er du lidt træt af at ride den samme kombination af dressurøvelser igen og igen? Så vil vil gerne introducere en ny og sjov måde at gå i krig med øvelserne. Derfor har vi eksperimenteret med at tilrettelægge vores eget dressurprogram. Det er nemlig den perfekte måde at træne og slippe fantasien løs på – og så er det ganske gratis.

Dyrk det gode eller træn det svære

For mange dressurryttere er det et velkendt problem, at nogle øvelser er sværere at lave end andre. Det handler måske om, at hesten har en svag og en stærk side. Måske er det sværere for dig at få 10-metervolterne til højre til at sidde lige i skabet, end det er til venstre, eller måske er kontragalop bare ikke jeres stærke side.

Annonce

Med et sammenhængende dressurprogram, du selv laver, kan du sammensætte det, så det passer perfekt til din hests stærke eller svage sider. På den måde kan I dyrke det, I er særligt gode til og derved oparbejde selvtillid. Eller I kan virkelig få trænet det, I kan blive bedre til.

Læs også: Volten: Sådan får du den til at side lige i skabet

Skabelon

Vi har lavet en skabelon, som du lynhurtigt kan skrive dit egetprogram ind i i hånden, på computeren eller på din telefon. Ved siden af den tomme skabelon ser du en version, der er udfyld. Forhåbentlig kan den give dig lidt inspiration.

Lav dit eget dressurprogram skitse
Denne skabelon kan du bruge til at lave dit eget dressurprogram. Grafik: Malgré Tout.
Lav dit eget dressurprogram udfyldt version
Her kan du se, hvordan du for eksempel kan fylde skabelonen ud. Grafik: Malgré Tout.

Slip fantasien løs og udfordr dine ridevenner

Med din eget dressurprogram kan du ganske enkelt træne på ridebanen på en ny og kreativ måde. Det kan være en sjov måde at blande de svære dressurøvelser med de lette og bidrage med variation. Du kan også udfordre et par ridevenner, så I kan lave hvert jeres program, som I så kan ride efter på skift og eventuelt bedømme hinandens gennemridninger af øvelserne.

,

Annonce

Læs også: 3 øvelser med kegler, som enhver ekvipage kan bruge

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce