Hestevelfærd står som bøjet i neon over alt, hvad han laver. Dyrlæge hos Højelse Hesteklinik og avler på Stutteri Atterupgaard, Michael Sinding er en retfærdighedens mand. Men sådan har det ikke altid været. Her får du historien om en mand, der med årene er blevet klogere, og som på alle måder kæmper hestenes sag. Ham skal vi om nogen huske at lytte til.

“Jeg er drevet af min retfærdighedsfølelse. Jeg har flere gange været ude at tilse dyreværnssager for blandt andre Hestens Værn. Det job er vigtigt for, at alle heste kan have et godt liv”.

Foruden at være drevet af retfærdigheden, er også lysten til at hjælpe hestene og deres ejere en stor motivationsfaktor for Michael. Det vigtigste ved en sund og velfungerende ekvipage er følelsen af harmoni og balance. Desværre ses det bare alt for ofte, at samarbejdet ikke lægger tilstrækkelig vægt på hestens præmisser. 

Jeg tror helt og holdent på, at vi kan minimere antallet af skader, hvis ryttere i højere grad ville skynde sig langsomt. 

Sådan fortæller Michael og fortsætter: “Jeg savner generelt, at rytterne var lidt mere villige til at gå på kompromis. I mine øjne er den gode rytter en, der formår at ride mange typer af heste og tilpasser sin ridning og træningsmængde til den enkelte hest – og samtidig accepterer og respekterer, at hesten er et levende væsen med lav intelligens, men med en utrolig god hukommelse”.

Derudover så han også gerne, at vi ryttere havde mere fokus på variation og ikke mindst restitution i træningen af vores heste…

Hør meget mere om Michaels tanker i den fulde artikel. Læs den gratis i Malgré Touts magasin #27 i

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.