Hesteejerens 10 uundværlige life hacks

Nu bliver det både sjovt, praktisk og billigt. Vi kender alle sammen de gode life hacks, som for eksempel at bruge et dæk som en krybbe på jorden, eller en trækasse med net henover til hø på folden. Men tænkt engang, der findes så mange flere gode ting og sager derude! De venter bare på, at vi hestemennesker tager dem til os. Derfor har vi ledt Instagram tyndt for gode idéer og fundet de bedste life hacks til livet med hest. Der er ingen tvivl om, at de kan gøre hverdagen i en stald en hel del lettere og billigere – og måske lidt mere humoristisk.

Annonce

Til stævneopbevaring

Den her er uden tvivl vores yndlings. Køb et transportabelt toilet eller en skraldespand som denne og brug det som et lille stævneskab, der kan stå i bilens bagagerum. Perfekt til os, der hverken har råd til et dyrt stævneskab eller en trailer med et indbygget!

Til at beskytte sadlen

Hvad mere kan man ønske sig end sådan et par bedstemoragtige grydelapper? De kan ikke kun bruges til at beskytte sadlen mod stigbøjlerne, men også til gjorden.

Til rengøring af udstyr

Det her råd er ganske enkelt: Brug en tandbørste til at rense områder på dit udstyr, som er svært at komme til. Det gælder for eksempel pandebåndet, kroge i sadlen og hullerne i gjordstropperne og på trensen. En tandbørste er virkelig et must have sammen med resten af pudsegrejet.

Til underholdning i stalden

Når hesten keder sig og skal have lidt at lave, så kan du hurtigt lave en “hjernevrider” til den. Put lidt kortklippet hø, wrap eller græs i en flad balje, put et hønet omkring og lukke det helt til. Pas dog på, at hesten ikke får trådt i nettet og sidder fast, hvis den går med sko. Stå altid ved siden af, imens den hygger sig med det.

Til en nem omgang mugning

Vi vil selvfølgelig ikke opfodre nogen som helst til at snuppe en indkøbsvogn uden at have fået lov. Men kan du få fat i én på lovlig vis, så er den altså bare et must til mugningen. Den kan nemlig indeholde meget mere end en almindelig trillebør, og hvis den tilmed er lavet med lige så små huller som denne, så kan den fint si pøller og træpiller fra hinanden. Der kunne jo være en kæmpe forretning i at sælge disse til hestefolket!
Du kan også putter et hønsenet omkring din greb med for eksempel strips og derved nemt si træpiller og selv de mindste stykker hestepøller fra hinanden.

Til en pludselig sten på turen

Kender du det, når hesten pludselig træder en sten op og bliver halt, når I er afsted på tur? Heldigvis behøver man ikke en hovrenser, men blot bruge sin spore. Dog behøver man ikke ligefrem at have en så voldsom én af slagsen på som denne for at få det til at lykkes. Men smart, det er det!

Til mukangrebne ben

Glem alt om dyre pulvermidler, der skal forebygge eller behandle muk. Babypudder er lige så godt! Drys hestens rene og håndklædetørre ben med pudderet en gang om dagen. Så hjælper du huden rigtig godt på vej.

Til halvfrossent vand på folden

Køb et billigt dørslag og kig forbi vandkarrene på folden en gang om dagen. Si isstykkerne fra og held lidt lunt vand i – så er vandet fint de næste par timer.

Til den støvede hest

En svedskraber dyppet i en spand vand kan lynhurtigt få din hest til at se nyvasket ud. Især hvis den har fedtet vinterpels eller er blevet mat efter en rulletur eller en omgang træning i et støvet ridehus. Tjek!

Til hjælp med vandslangen

Vil du gerne bruge tiden på noget andet end at vente på, at spanden bliver fyldt op med vand? Så gør som her. Du kan også bruge bøjlen til at hænge vandslangen op i luften, når du f.eks. skal vaske din hest. Så husk at gemme de klemmebøjler, der følger med, næste gang, du køber tøj!

Hvad er dit bedste life hack? Del det meget gerne med os på en af vores nyeste Facebook-opslag!

Artiklen er oprindeligt bragt i november 2019

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce