Så bør du læse med her! I denne magasinartikel har vi nemlig allieret os med revisor med speciale i hestehold, som vil gøre dig klogere på hvad, du bør vide, når du vil starte dit eget sted. Der er nemlig rigtig mange ting, man skal sætte sig ind i. Både i forhold til lovgivning, skatteregler og miljøbestemmelser.

Generelt er det billigere at have hesten hjemme end ude, når først alt er etableret. Man har dog også en større økonomisk risiko – f.eks. ved ødelagt hegn eller bokse. Hertil kommer ansvaret og tidsforbruget. Alligevel kan det stadig godt betale sig, at få hestene hjem:

“Man skal være opmærksom på, at hvis du har hesten opstaldet ude, betaler du typisk den samme ydelse hver måned. Det gør du ikke, når du har dem hjemme. Til gengæld samler udgifterne sig i få og lidt større beløb – eksempelvis ved køb af vinterens forbrug af wrap i det tidlige efterår.” 

Sådan fortæller Katrine Bohold, der er revisor hos Odsherred Landboforening. Derfor anbefaler hun, at du lægger et budget, der tager højde for uforudsete udgifter.

“Jeg står selv i en situation, hvor jeg skal til at opføre en lille stald med fire bokse. Dertil skal der også være sadel- og foderrum og plads til opbevaring af et lille halvt års forbrug af hø. Jeg har regnet ud, at det vil koste omkring 250.000 kroner inklusiv arbejdsløn”, siger revisor Kathrine Boholdt.  

Læs mere om hvad, du skal tage højde for i dit budget, samt meget mere, i denne gratis artikel. Du finder den ved at klikke her:  

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.