Annoncørbetalt indhold.

Januarudsalget er i gang, og det betyder store og gode besparelser på rideudstyr, på nettet og i butikkerne. Men det betyder (desværre) også, at nogle købere i god tror bliver godt og grundigt snydt. Derfor har vi lavet en tilbudsguide, som klæder dig på til at foretage et godt køb midt i alle procenterne.

Sammenlign med normalprisen – ikke besparelsen

Når du finder en vare på tilbud, skal du ikke lade dig narre af, at butikken skildrer med store besparelser. Som forbruger skal du nemlig vurdere varens pris i forhold til dens normale pris og ikke hvad butikken oplyser på dagen. Nogle butikker er gode til at opgive den rigtige normalpris, hvor andre er mere fordækte. Et godt tip er derfor at tjekke, hvad varen normalt koster andre steder, når den ikke er på udsalg.

Eksempel: Riders Deluxe

Vi har selvfølgelig testet det. Og der findes faktisk nogle butikker, der er servicemindede nok til også at oplyse besparelsen korrekt og til-og-med i både kroner og procent. Et godt eksempel på en online butik, der oplyser begge dele, er Ridersdeluxe.dk. Vi fandt denne super lækre vinterjakke i smart design fra HP POLO:

Hos Riders Deluxe oplyser de både besparelsen i kroner og i procenter, hvilket er en god måde at vurdere hvorvidt besparelsen faktisk er reel.

Vi tjekkede selvfølgelig den vejledende udsalgspris på nettet, og den stemte helt overens med den oplyste hos Riders Deluxe. Desuden er de lynhurtige om at levere, og hånden på hjertet, så har vi som privatpersoner her på redaktionen kun gode erfaringer med dem!

Tilbud trigger hjernen

Forskning bekræfter, at de fleste af os oplever en glædesrus ved at købe ting – især på tilbud. Det er hamrende ligegyldigt, om vi har brug for dem. Tilbud trigger nemlig noget i hjernen på os, der lokker os ind og samtidig svækker vores kritiske sans. Sådan har vi det alle sammen. Som forbruger er det derfor klogt at gøre sig nogle tanker på forhånd om, hvad man egentlig har brug for.

Pas på

Alt for mange gange sker det, at vi ender med at købe en masse ting, vi synes vi har råd til, blot fordi det er på tilbud. Selvom det er tilfældet, betyder det ikke, at du kan gå amok i alle tilbudene. Før du går på tilbudsjagt, bør du overveje hvor mange penge, du er villig til at bruge. Ved at gøre det, kan du beregne et tal på, hvad du har råd til at bruge, og hvor meget spillerum, du har. Når du har fundet den magiske grænse, er det nemmere for dig at vurdere, hvad du egentlig har råd til. Og vi kan lige så godt sige det som det er: Man har bare ikke altid råd til alt det, man gerne vil have – også selvom det er på tilbud. Så udvælg de du vil købe med omhu.

Nu er du forhåbentligt klædt godt på. Og de gælder selvfølgelig uanset, hvornår på året du går amok i rideudstyret og dankortet måske bliver svunget lidt for meget.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.
Laura er uddannet kandidat i socialvidenskab og projektledelse. Laura er aktiv dressurrytter og rider en del stævner på sin 19-årige vallak. De fleste af sine ideer til artikler får hun imidlertid, når hun muger ud. Som skribent, brænder hun for at formidle aktuel hesteforskning fra ind- og udland, samt give sine læsere indblik i nye tendenser og trends i ridesporten.