Hestefolk, der kommer for sent, lever længere

Imens nogle hestemennesker altid er meget præcise, er andre nærmest kronisk forsinkede. Det gælder stævner, undervisning, staldaftaler osv. Nu er der godt nyt til sidstnævnte gruppe. Et studie viser nemlig at folk, der kommer for sent, måske lever længere.

Er du en af dem, der altid kommer for sent ud af døren, så kan det være, at det faktisk bringer noget godt med sig. Et studie fra Havard University viser nemlig, at folk der ofte kommer for sent lever længere. Det skriver norsk TV 2

Så hvis du er typen, der altid dukker op til din rideaftale i sidste øjeblik eller 10 minutter over, så er der godt nyt til dig. Årsagen er, at folk der ofte kommer for sent også ofte er mere optimistiske af sind.

Når man er optimist, har man som regel et roligere sind og ofte et lavere blodtryk. Dermed har de en lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme.

Optimismen kan måske også give udslag i måden hesten rides på. Måske du er mere loose og mindre fokuseret på, at alle ting skal være perfekte?

Optimist-studiet blev publiceret i efteråret i fagbladet Proceedings of the National Academy of Sciences.

“Studiet har stærk relevans for folkesundheden, fordi det antyder, at optimisme er så vigtigt, at det kan forlænge den menneskelige levetid,”

… fortæller en af forskerne bag studiet, Laura Kubzansky, i rapporten. Anden forskning antyder, at mere optimistiske mennesker bedre regulerer følelser og adfærd, og bliver hurtigere fri for stress, fortæller hun yderligere. 

Studiet, der altså anskueliggør, at et mere optimistisk sind gør, at man lever længere, har brugt data fra 70.000 forskellige personer. 

Så et højt niveau af optimisme forlænger levetiden for mennesker. Det er værd at tænke på, hvis du går og er sur og trist over noget. Det bør du måske tænke over, næste gang du er i stalden.

Læs også: 8 ting du kender alt for godt, hvis du er staldens dyrlæge

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce