Canada varsler boycut. Australien varsler boycut. Men hvad med Danmark? Den Internationale Olympiske Komité (IOC) fortsætter arbejdet frem mod OL i Tokyo, men fra flere steder stiger presset for en udskydelse. Det har flere topatleter været ude og kritisere, herunder verdensetteren i dressur, den tyske Isabell Werth og Sonke Rothenberger. Og faktum er, at afholdes legene til sommer, kan det være med stor risiko for at blive smittet.

En uforståelig forsinkelsestaktik..

… Var hvad Isabell Werth har kaldt IOC’s manglende udmelding i en artikel til det tyske magasin Focus. På Facebook svarede det tyske teammedlem Sönke Rothenberger på Werths citat og tilføjede:

“Jeg er helt enig. Vi bør tage vores ansvar over for ældre og være et eksempel som atleter. Bliv hjemme,” sagde Rothenberger.

Norge har sendt opfordring om udskydelse

Coronavirusset er på fremmarch i Europa, hvor langt de fleste lande – især i den vestlige del af Europa – er hårdt ramt. Det gælder også Skandinavien, hvor antallet af smittede og dødsfald som følge af smitte stiger dag for dag.

Derfor har Norges Idrætsforbund (NIF) fredag sendt et brev til IOC, fortæller DR.dk.

“NIF beder IOC om, at OL i Tokyo 2020 ikke gennemføres, før pandemisituationen er under kontrol”, skriver forbundet i en pressemeddelelse ifølge det norsk nyhedsbureau NTB.

Dansk Idrætsforbund nyeste udmelding: Udskyd legene

Nu kommer Danmarks Idrætsforbund på banen med en udmelding til DR.dk her til morgen. Det mest forsvarlige er at udsætte OL til næste år, siger direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm:

Det er ikke forsvarligt at afholde legene så tidligt som nu (24. juli, red.). At samle 200 nationer i Tokyo til sommer er uforsvarligt sundhedsmæssigt.

“Vi har stor respekt for, at IOC står i en kompliceret situtation, fordi OL er en stor ting, men vi har svært ved at se et OL for os med den nuværende situation. Derfor synes vi, at den rigtige løsning er en udsættelse, siger Morten Mølholm til DR Sporten.

Det mest oplagte er at udsætte OL et år. IOC har meldt ud, at en aflysning ikke kommer på tale, så det er udsættelser, vi snakker om, siger DIF-direktøren til DR.dk

Kan ikke træne eller kvalificere sig

Mange sportsatleter har allerede nu problemer med at træne og at kvalificere sig til legene til sommer, fordi mange af de kvalificerende stævner rundt omkring i Europa er aflyst. Og selvom Danmarks dressur-kandidater for manges vedkommende er kvalificeret, kan træningsvilkårene for alvor stå i vejen for OL-drømmene. Og dette mener Dansk Idrætsforbunds direktør Morten Mølholm også:

“Vi vil se uens træningsvilkår landende imellem. Nogle lande vil give tilladelse til at træne mere end andre, og det vil give et sportsligt svagere OL.”

Morten Mølholm til P1 morgen

Bør danskerne satse på OL-drømmen?

Efter flere prominente tyske dressurprofiler har været ude og kalde det uansvarligt at afholde de Olympiske Lege som planlagt til sommer, mangler de danske stjerner eller Dansk Ride Forbund stadig at udtale sig officielt om strategien til sommer.

Hvad mener du? Bør danskerne kræve udskydelse ligesom Werth og Rothenberger?

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.