Sponsoreret af Subaru.

Salget af el- og hybridbiler i Danmark er rekord stort. I 2019 blev der solgt mere end 4.500 el- og hybridbiler. Til sammenligning blev der i 2018 solgt 1.073 og i hele 2017 var det blot 699 styk. Men mange bilforhandlere oplever, at el- og hybridbiler har et temmelig alvorligt problem: Meget få af dem må trække trailere.

Det er et problem for os hesteejere, der gerne vil køre mere miljørigtigt, når vi leder efter ny bil. Der er nemlig ikke særlig mange el- og hybridbiler, der kan trække en hestetrailer. Men der er håb forud, for bilfirmaet Subaru har, som nogle af de første, netop lanceret en ny hybridbil, der kan trække hele 1.870 kilo. Det betyder, at har du en let trailer, kan du køre med to heste, såfremt du har trailerkørekort.

De fleste producenter er bagud

Rent teknisk kan elbiler, som udgangspunkt, sagtens trække eksempelvis en campingvogn eller hestetrailer, når det handler om moment og belastning. Årsagen til, at de fleste af dem ikke må, skyldes en relativ begrænsede efterspørgsel på elbiler i EU, og deraf er der færre modeller på markedet og ude hos de danske bilforhandlere.

Det betyder, at få bilproducenter har søgt om at få typegodkendt de elektriske køretøjer efter direktiv 94/20/EF, der omhandler mekanisk tilkoblinger til personbiler. Derfor må mange af de populære el- og hybridbiler ikke trække trailer. Det er uanset om, elbilejeren kører rundt i Danmark eller et af de andre EU-lande. Trækkrogen skal være godkendt af dels producenten og dertil leve op til kravene i EU-direktivet. 

Subaru Forester e-Boxer: En hybrid, der kan trække

I Forester e-Boxer er det lykkedes Subaru at forbedre det, der allerede var godt, og øge de kvaliteter, som bilejere sætter mest pris på. De har for eksempel slet ikke overvejet at koble en elmotor på bagakslen, for det ville have en negativ indvirkning på Foresters karakter. I stedet har de placeret elmotoren i gearkassen.

På den måde kan bilen bevare sit firehjulstræk, som det er – permanent og symmetrisk. Takket være denne løsning kan en Subaru Forester E-boxer tilbyde maksimal trækkapacitet. Forester e-Boxer kan trække imponerende 1.870 kg.

Elmotoren leverer yderligere 65 Nm fra starten, hvad der giver bedre acceleration og mærkbar kraft, når der er brug for den. Da den ekstra effekt kommer fra elmotoren, har Subaru været i stand til at reducere forbruget med lidt over 11 procent. Intet besvær med kabler og stikkontakter: Forester e-Boxer oplader sig selv, og batteriet får ny strøm, mens du kører.

Læs mere om Subaru Forester e-Boxer Her

Subaru og hesteverden

Bilfirmaet Subaru har i mange år været en tro følgesvend til dansk ridesport. Subaru har bl. a. støttet op om udviklingen og talentarbejdet i militarysporten. Gennem Subaru Cup, har bilproducenten bidraget til den videre udvikling af dansk military, og gjort deres til, at ambitionen om dansk deltagelse ved OL i 2024 opfyldes. Vi har således meget at takke det japanske bilfirma for, når det kommer til udviklingen af military på dansk grund.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.