For nogle kan en skovtur virke som spild af tid og en dag, som ellers kunne bruges på (igen) at træne dressur eller spring. Ja, for nogle føles den faktisk som useriøs og uden et formål. Men er det nu rigtigt? Der er mange gode grunde til at komme væk fra ridehusets fire vægge og ud i naturen. Her får du 3 grunde til at lægge en skovtur ind i din ugentlige træningsplan.

Nr. 1: Det øger rideglæden hos både dig og din hest

Selvom mange rider med et mål for øje, og derfor bruger utallige træningstimer på ridebanen eller i ridehallen, så har alle brug for et afbræk en gang i mellem. Derfor er en tur i skoven den perfekte måde at få en pause fra den intense træning og huske på, hvorfor du i første omgang begyndte at ride. Det er både godt for din egen motivation, men også din hests. Den vil også synes at det er sjovere at træne, når den får en pause en gang i mellem – du vil formentligt kunne mærke det på din træning.

Foråret er her og det er nu, vi for alvor kan komme ud og nyde naturen.

Nr. 2: Det er godt for din hests styrke og balance

Skovens varierende underlag og niveauer er et rigtig godt træningssted for hesten. Det træner nemlig hestens balance, styrke og koordination på en måde, som du ikke kan få på en plan ridebanebund, hvor man gør alt hvad man kan for at udjævne huller mm.

Uanset disciplin, så ønsker vi alle en stærk og afbalanceret hest, og der er skoven altså din ven for at træne dette. Samtidig er det et godt sted at træne konditionen, og hvem har nogensinde hadet en rask galop gennem skoven?

Nr. 3: Det er god miljøtræning

Hvis man har en hest, som har en tendens til at kigge til stævner mv., så er skoven et godt sted at træne dét af være i andre miljøer. I skoven møder du forbigående mennesker, cyklister, hunde mv., som du også kan risikere at møde på stævnepladsen. Skoven er derfor et godt sted at træne, hvis du har en hest, som har tendens til at kigge.

Og husk så lige: I skoven er der ikke noget pres på dig som rytter, som der er på stævnebanerne og derfor har du god ro til at tage tingene i din hests tempo. Rigtig god tur!

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.