APRILSNAR

Vi hestemennesker er vant til at fedt-skalere vores kære heste for at vurdere deres form og hul. Men et nyt svensk studie fra Universitetet i Uppsala mener rent faktisk at kunne påvise, at din hest med jævne mellemrum kan gøre det samme med dig. Og det kan give alvorlige konsekvenser her i karantæneperioden.

Kan din hest ‘fat shame’ dig?

Måske har karantænen også været ekstra hård ved din vægt. Når vi foretager os mindre, og er mere hjemme, er vi nemlig i risiko for at tage på. Måske du endda har lagt mærke til at din hest er en smule sur, når du nærmer dig den og slet ikke gider nusse med dig? Det kan være, at din hest prøver at fortælle dig, at dine bukser strammer mere, din dobbelthage er blevet mere synlig og du nu skiller i to på midten. Kort sagt: du har taget på under karantænen.

Læs også: Når hesten er en tidsrøver

Forskere fra det anerkendte hesteuniversitet i Uppsala har undersøgt en gruppe af 30 heste og hesteejere og bedt ejerne om at tage 10 kilo på over en periode på 4 uger. Her målte de på hestenes interaktionsgrad og ansigtsmimik. Forsøget gav overraskende resultater. De fleste af hestene begyndte at blive mere asociale i takt med at rytternes vægt steg. Fra at vende hovedet væk, lægge ørene tilbage til ikke at ville løfte hove eller trækkes med, var bare nogle af symptomerne.

Vi så, at hestene blev mere sure, jo mere deres ejere tog på i krisen. Derfor kan karantænen have alvorlige konsekvenser for hest-og-rytter-relationer verden over.

Forskere fra hesteuniversitetet i Uppsala

Pas også på med dårligt tv

Også for meget dårligt tv, kan give et dårligt bånd til hesten, mener forskerne at kunne påvise. Simpelthen fordi at dårlig tv gør os mennesker dummere. I stedet anbefaler forskerne, at du bruger tiden i naturen og holder dig aktiv.

Det er noget, vi også her på redaktionen glemmer at holde os selv oppe på. Vi skal nemlig være de første til at indrømme, at vægten er steget betydeligt efter at arbejdsdagene er flyttet til den hjemmelige residens. Spørgsmålet er bare, hvordan hesten reagerer på de ekstra kilo?…

Læs også: Hestefolk, der kommer for sent lever længere

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.