Pas på sukkeret: 4 fordele ved at kvitte de søde sager til din hest

Får hesten lige lovligt meget sukker indenbords? Så er det måske værd skære ned. I begyndelsen af et sukkerstop vil hestens krop formentligt reagere en smule utaknemmeligt. Alt efter hvor meget sukker den plejer at få i sin mad, kan du opleve, at den ved foderskift ikke gider æde. Men hold ud. Efter nogle dage eller måske en uges tid vil den højst sandsynligt overgive sig og begynde at spise. Her kan du se, hvad der venter den af gevinster, når du dropper sukkeret i dens foder.

Annonce

Læs også: Pas på sukkeret i din hests godbidder

1. Din hest taber sig

Når du stopper med at give hesten sukker, vil du med stor sandsynlighed opleve, at dens vægt går nedad. Sukkerholdige fødevarer som melasse, frugt, diverse müsliblandinger, hestebolcher og slikstene er ofte kalorietunge og hårde for dens mave. De omsættes til hurtig energi og er hurtigt ude af kroppen igen. Behøver vi at nævne, at sukkerknalder også er no-go?

2. Din hest får mere energi

Når du stopper med at give hesten sukker, kan du opleve, at den stille og roligt vil begynde at få mere energi og udholdenhed. Det sker, fordi dens blodsukker bliver mere stabilt. Et højt sukkerindtag får blodsukkeret til at stige, for derefter at falde igen med hurtig fart, og den proces kan gøre kroppen træt. Du kender sikkert følelsen selv, at sofaen kalder, efter du lige har spist en hel pose slik eller en plade chokolade. Det er samme følelse, din hest får, når du har givet den en hel spand med gulerødder og æbler. Godnat og sov godt!

Læs også: Disse problemer står din hest overfor, når græsset gror

3. Din hest føler sig mere mæt

Det lyder måske paradoksalt, at færre søde sager i hverdagen kan give en større mæthedsfølelse hos din hest. Men når du stopper med at give den sukker, vil du med stor sandsynlighed opleve, at den ikke tigger efter godbidder i samme grad som før. Det skyldes den ustabilitet, der opstår i blodsukkeret, når den spiser sukker. Lige når den spiser noget sødt, føler den sig mæt, fordi blodsukkeret stiger. Men kort tid efter begynder det at falde igen, og den pendulfart fører sult med sig.

Annonce

4. Din hest får en sundere mave

Generelt er alt for meget sukker og stivelse dårligt for din hests mave. Det skyldes, at den type føde øger produktionen af mavesyre, som i sidste ende kan resultere i mavesår. Din hest har i stedet behov for fibre, som kan holde syren i ave så mange timer i døgnet som muligt.

Læs også: Tip: Magert hø med høj næringsværdi

Kilder

Haygain: I’ts official: Sugar is the enemy for you and your horse

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce