Vi hestefolk er meget mere afhængige af andre end vi altid vil indrømme. Fra ud- og indlukning til fodring og eftersyn – vi kan ikke komme udenom at andres hjælp er super vigtig for vores hestes velbefindende – og vores egen samvittighed. Så hvem skal du sende et takkekort til?

En undersøgelse viser nemlig, at det at have venner betyder meget mere, end du tror – det kan faktisk hjælpe dig med at præstere bedre rent ridemæssigt! 

Du lærer gennem dine venskaber

Ifølge en amerikansk undersøgelse med titlen Does fun promote Learning? er der en sammenhæng mellem, hvor gode venskaber du har i eksempelvis stalden og hvor hurtigt du lærer nye ting – jo bedre venskaber du har, desto hurtigere lærer du. 

Venner har nemlig en større tendens til at diskutere idéer og dele informationer med hinanden, hvilket også gør det sjovere at arbejde. Taler du ikke tit med dine staldkammerater om øvelser, weekendens stævne eller hestens adfærd? Dette giver god mening, da det er gennem venskabelige relationer at vi lærer uformelt.

Når vi eksempelvis rider undervisning, ja så foregå læringen traditionelt. Derfor er det en rigtig god idé at have det sjovt i stalden og dyrke venskaberne til dine staldkammerater.

Du stresser af

Hvis vi skal se på, hvordan du kan få noget ud af venskaber på din arbejdsplads (selvom dette selvfølgelig ikke er din førsteprioritet), så undersøgelsen, at hvis du er social med dine staldfælder, så vil du slappe mere af og blive mindre påvirket af forskellige stressfaktorer. Gode venner får dig nemlig til at slappe af, tage en dyb indånding, huske på hvad der egentlig er vigtigt og hvorfor. 

Så giv dine gode staldkammerater en kompliment eller en kop kaffe, næste gang I ses. I løfter hinanden op og gør hinanden bedre og gladere, så det bliver en dejlig stald for alle! 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.