Artiklen indeholder annoncørbetalt indhold af Equigroup.dk.

Du har sikkert hørt om et vibrationsgulv før, men har du nogensinde prøvet det? Hvis ikke, er det sikkert fordi, du ikke har vidst, hvad det egentlig gør godt for. Det har vi spurgt os selv om, for der findes mange steder deruden, der anser vibrationsgulve for et fantastisk alternativ til massage og som understøttende træningsredskab. Men kan vibrationer virkelig gøre livet bedre for din hest? Vi har set på forskningen på området.

Hvad er et vibrationsgulv?

Vibrationsgulvet kan kaldes for en massage-maskine. Den kan bruges til alle typer af heste. Det er for hesten en behagelig og afslappende måde at få blodcirkulationen i gang og opnå afslapning af muskulaturen. Ud over massagen fra det vibrerende gulv, kan vibrationerne også virke rehabiliterende efter skader, forberede hestens muskler til arbejde eller massere dem efter træning eller konkurrence. Vibrationsgulvet kan med andre ord træne, massere og opbygge hestens muskler. Det kan også anvendes til genoptræning efter en skade.

Til os mennesker har virbationsmaskiner længe været udbredt. Det lyder måske skørt, at vibrationer, der vibrerer på omtrent samme frekvens som den nederste streng på en krontabas, kan forbedre dit helbred.

“A bit of shaking can burn fat and combat diabetes.”

Fra Sciencemag.com

Men skulle være god nok. Proceduren, som er kendt som helkropsvibrationer, såsom cerebral parese til kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Men hvad så med heste? Jo, et forskningsstudie fra 2016, som blev publiceret i Equine Veterinarian Education, har undersøgt det, og her er resultaterne overraskende.

I følge studiet, forbedrer vibrationerne styrken og størrelsen af paraspinalmusklerne samt nedsætter lændesmerter. Forskerne peger på, at det er rygmusklen Multifidus (ja, det hedder den altså!), der spiller den afgørende rolle.

Multifidus-musklerne på et menneske. Multifidus-musklerne er de samme på heste som på mennesker, idet de omkranser rygsøjlen. Forskere har undersøgt vibrationsgulves særlige positive effekter på denne muskel. Foto: Pinterest

Om forskningsprojektet

Ni heste deltog i forsøget og fik to daglige behandlingssessioner af 30 minutter på vibrationsgulvet, fem dage om ugen i 60 dage. Derudover blev de trænet som vanligt. For at måle effekterne, blev højre- og venstre side multifidusmuskel undersøgt ultrasonisk ved fire thoracolumbar rygsøjleniveauer (T15 – T16, T16 – T17, T18 – L1 og L1 – L2) før, under og efter behandlingen.

Resultaterne

Analyse af resultaterne afslørede at hestenes rygsymmetri blev væsentligt forbedret på alle spinale niveauer allerede efter 30 dages behandling. Vibrationerne varmer altså hestens muskler op, stimulerer blodcirkulationen og i sidste ende styrker ryggens muskler

Kunne du tænke dig at prøve et vibrationsgulv?

Læs mere om mulighederne for at købe eller lease et vibrationsgulv>>> HER

Sådan virker det:

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.