Hestefysioterapeut: En ny terapiform har fundet vej til Danmark

Annoncørbetalt | Equitron Pro | Healthfactories.

Du kender det helt sikkert: Du har en sensitiv hest, som hurtigt bliver anspændt, øm eller det, der er værre, og derfor bliver den måske svær at arbejde med. Det kan også være, at din hest er skadet eller har en anden fysisk lidelse, som du må kæmpe med resten af dens dage. Ind til nu har du forsøgt dig med diverse terapiformer og købt dig fattig i udstyr, der eftersigende skulle kunne hjælpe din hest på vej. Men du står stadig med problemet…

En ny terapiform

Sådanne udfordringer møder hestefysioterapeut Mathilde Olesen tit, når hun er ude hos sine kunder. Derfor har hun, ligesom flere andre behandlere, taget en helt ny terapiform til sig; magnetisk induktionsenergi. Equitron er en nyere behandlingsform til heste og smådyr, der igennem magnetfeltterapi mindsker inflammation og skader. Behandlingsløkken bruges til at inducere korte, modulerede impulser til en dybde på 20 cm i det berørte område. Genekspression stiger med op til 650%. Teknologien er testet og patenteret samt anbefales af dyrlæger, ryttere og behandlere.

På den måde kan hesten hurtigt komme sig over en skade eller slippe af med eventuelle spændinger og ømheder efter træning. Det er en pålidelig terapiform, der bygger på solid videnskab, og det virker hver gang, fortæller Mathilde.

“Equitron giver nogle helt nye muligheder og skaber en helt anden effekt end for eksempel magnetdækkener, selvom jeg også anbefaler dem.”

Mathilde Olesen, hestefysioterapeut.

Vil du vide mere om, hvordan Equitron Pro-maskinen virker?
Læs også: Ny terapiform sender 15.000 volt gennem din hest.

Mathilde Olesen arbejder som fysioterapeut for både heste og ryttere i Tyskland og er i Danmark cirka hver anden måned. Til sit arbejde har hun erhvervet sig en Equitron Pro-maskine, som hun bruger hver eneste dag. Foto: Jennifer Nagel.

Hvorfor induktion?

Du kender måske virkningen af induktionsenergi fra dit komfur: Tænder du kogepladen og holder hånden henover, brænder du dig ikke. Men hvis du sætter en gryde med vand i henover blusset, begynder det lynhurtigt at koge. Med induktionsenergien kan du altså ikke komme til skade, selvom der er stærke kræfter på spil.

I modsætning til ‘almindelig’ magnetterapi, som mange for eksempel benytter sig af ved at bruge magnetdækkener eller lignende til deres heste, virker induktionsenergi helt i dybden. Ja, faktisk kan energien fra en Equitron Pro-maskine nå hele 30 cm ind i vævet. Mathilde mener, at magnetterapi kan være et godt supplement, men at det aldrig vil blive lige så effektivt som en behandling med induktionsenergi.

Læs mere om Mathilde og hendes arbejde på Facebook-siden Horse-Physio. Foto: Anna Grundler.

Stor effekt i behandlingen af heste

For at blive klogere på, hvad magnetisk induktionsterapi kan gøre for din hest, har vi talt med Mathilde om hendes erfaringer. Hvorfor har hun har valgt at tage behandlingsmetoden til sig, og hvorfor er også hendes kunder så glade? Overordnet mener hun, at terapiformen foruden sin stærkt helingsfremmende funktion har to store fordele…

Find smertekilden og behandl med det samme

Equitron Pro er lavet til både at behandle og analysere hestens bevægelsesapparat. Om det forklarer Mathilde:

“Man kan analysere hesten i alle led og muskler og så se, hvor der er smerte – steder, som man ellers ikke ville have fundet. På den måde er det virkelig en komplet behandlingsmetode.”

Det vil sige, at man først kan gennemgå hele hesten og få vished om, præcis hvor den har ondt, er spændt eller måske har fået en skade. På den måde ved en behandler som Mathilde præcis, hvor behandlingens skal sætte sind – og det gøres med én og samme maskine. Det kan spare hesten for mange fejlbehandlinger og dens ejer for de regninger, der følger med.

En markant afspændende effekt

Den anden store fordel ligger i induktionsenergiens afspændende effekt. Det er særligt godt, når man har en temperamentsfuld og/eller sensitiv hest, der nemt får spændinger, fortæller Mathilde og uddyber:

“Alle heste afspænder helt vildt af behandlingen. Det er altid så fascinerende at se. Jeg har haft heste, der har været meget sensitive og fået dem til at spænde helt af efter en behandling. Deres natur ændrer sig virkelig til det mere rolige.”

Læs også: Her er fremtidens rideudstyr

Desuden fortæller Mathilde om en kunde, der engang ringede til hende, blot et par dage efter en behandling af hendes hest. Simpelthen, fordi hun var glad. Hendes hest havde aldrig været så afslappet og gået så godt, forklarer Mathilde.

“Som regel råder jeg mine klienter til at vente med at ride deres heste til to dage efter behandlingen – simpelthen, fordi hestene bliver så afslappede og nogle gange nærmest lidt for afslappede dagen efter. På andendagen er effekten af behandlingen som regel mere retvisende, man vil virkelig kune mærke, hvad der er sket, og hesten kan rides helt som den plejer.”

Sådan afslutter Mathilde og råder enhver hesteejer, der måtte opleve at have en generet eller anspændt hest, til at være åben over for nye, veldokumenterede behandlingsmetoder som for eksempel en behandling med induktionsenergi.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce