NAF Magic – sådan opnår din hest en dybere koncentration

Annoncørbetalt artikel
Naf logo

Meget få mennesker er opmærksomme på den enorme rolle magnesium spiller i en hests krop. Efter ilt, vand og føde er magnesium det vigtigste mineral, der regulerer over 325 enzymer i kroppen. Det er et vigtigt, men alligevel ikke særlig kendt faktum. Og hvis du blander det med naturlige urter, får du opskriften på Severo Jurado Lopez’ ‘hemmelige tilskud’, som han giver til sine heste for at opnå den dybe koncentration og mentale forbindelse.

I denne artikel vil vi sætte fokus på magnesiums positive egenskaber og gør dig klogere på, hvornår det giver mening at give sin hest magnesiumtilskud med urter. Sidst i artiklen finder du en video, hvor Severo Lopez beskriver, hvorfor han anvender NAF Five Star Magic.

Hvad gør magnesium godt for?

Magnesiumtilskud har vist sig at forbedre ydeevnen og tillade atleter at yde en større indsats, før udmattelsen rammer. Det øger iltlevering til muskelvæv; det fremmer muskelstyrke, udholdenhed og afslapning. Magnesium aktiverer også enzymer, der er nødvendige til metabolismen af kulhydrater og aminosyrer, der fører til proteinsyntese.

Magnesium er særlig vigtigt om foråret

Magnesium er ofte det mest forsømte mineral i hestefoder. Forårsgræs er typisk mangelfuld på magnesium på grund af den hurtige væksthastighed, og på denne tid af året virker mange heste varmere og vanskeligere at ride. Årsagen er, at de ikke får magnesium nok.

Hesteejere mener ofte at problemet er, at der er for mange kulhydrater i græsset. Selvom der selvfølgelig kan være noget om snakken, er det tit og ofte manglen på magnesium, der er synderen. Noget, som mange desværre overser.

Vælg magnesium med urter

I en dobbelt placebo blindtest, som har kørt over 12 måneder på The Royal Agricultural University, Cirencester, har hesteadfærdseksperter lavet en undersøgelse af forskellige magnesium tilskud. Og her var Five Star Magic den klare vinder.

Dr. Andrew Hemmings, Adfærdsekspert, Rektor på Heste videnskab, RAU, Cirencester fortæller om undersøgelsen: 

“Mange hesteejere tyr til en bred vifte af beroligende tilskudsprodukter på markedet. Hvor der er masser af anekdoter omkring produkternes virkning, er der til dato meget lidt videnskabeligt bevis om produkternes indvirkning. Efter vores bedste kendskab er dette den første undersøgelse foretaget med heste, og den demonstrerer gunstig effekt på hjerneaktiviteten på baggrund af det beroligende tilskud.”

Se med her, hvor Dr. Andrew Hemmings forklarer om forsøget:

Hvordan kan jeg se, at min hest mangler magnesium?

Magnesiummangel har forskellige effekter på heste. Nogle heste har ikke nogen symptomer, mens andre næsten ikke kan styres på grund af deres tilsyneladende hyperaktivitet. Tilsætning af magnesium til deres kost kan have en stor beroligende virkning. Magnesiummangel gør nemlig, at kroppen lever i en konstant stresset tilstand. Lavt magnesium gør nerveenderne overfølsomme, hvilket forværrer smerter, støj og andre former for ydre stimuli.

Heste med magnesiummangel kan have alle eller kun et par symptomer, så det er vigtigt at kende så mange af dem som muligt. De kan være iltre, udvise tegn på stress eller have svært ved at koncentrere sig.

Det kan også komme til udstyk i andre ting. For eksempel har heste med magnesiummangel ofte meget ømme og stramme rygge til trods for gode sadler med korrekt pasform og fornuftig træning. De har ikke de store positive effekter af kiropraktiske behandlinger eller massage, eller også er effekterne af behandlingerne væk efter et par dage og spændingen og ømheden vender tilbage.

Andre symptomer:

  • Har svært ved at slappe af fysisk og mentalt
  • Muskelsammentrækninger, ticks, eller at dele af kroppen ryster, især efter anstrengelse
  • Spændinger i kroppen
  • Har svært ved længere træningssessioner, i stedet for at blive træt, bliver den mere hidsig og har svære ved at koncentrere sig
  • Har svært ved at løfte ryggen og aktivere sin bagpart, den foretrækker at være hulrygget
  • Tendens til at blive bange for selv de mindste ting, tage bidet og løbe eller være meget fremadgående
  • Kan ikke lide at blive børstet i rygområdet og er ikke glad for at få dækken eller sadel på
  • Følsom og svær at få til at slappe af under rytteren
  • Skærer tænder

Magnesiummangel kan også opstå hos heste, der er udsat for megen træning eller rejseaktivitet. Heste mister magnesium gennem sved og urin. Mange præstationsheste kan blive derfor mangle magnesium, når stævnesæsonen skrider frem, da de bruger det tilgængelige magnesium hurtigere på grund af træning, rejser og konkurrencer. Heste med lav magnesiumstatus kræver ofte salt, hvilket forværrer underskuddet, da de drikker mere og udskiller mere gennem urinen.

Hvilken type magnesium skal jeg så vælge?

Magnesium kommer i mange forskellige udgaver. Der er injicerbare midler, orale kosttilskud og produkter, du smører direkte på huden. Det mest populære er orale tilskud. Det er vigtigt at huske, at heste har forskellige behov for magnesium, der afhænger af træningsmængde, årstider eller andre ydre forhold. Når tegn på mangel begynder at aftage, kan doseringen aftappes.

Hvad vi bruger til vores egne heste

Og har du en hest med et iltert temperament, som har svært ved at slappe af, så vil vi lige nævne dette produkt, som vi her på redaktionen faktisk selv sværger til. Har du hørt om NAF Five Star Magic?

Magic er et magnesium-baseret tilskud for beroligelse, da det er et essentielt næringsstof for hestens velbefindende.

Men Magic er meget meget mere end blot magnesium; det indeholder en unik blanding af urter, der er udvalgt pga deres kendte indvirken for at støtte op om selvtillid og koncentration. Det er denne unikke blanding af urter og magnesium, der er kendt for at støtte op om positiv adfærd, samtidigt med at det virker muskelafslappende og koncentration fremmende.

Alt dette gør den nye Five Star Magic til det rette produkt i de situationer, hvor du ellers ville have stået med en tændt, anspændt og nervøs hest med koncentrationsbesvær.

Five Star Magic er anvendt af adskillige topryttere, herunder Severo Lopez, og er et fantastisk magnesium-tilskud til heste med lidt for meget aktivitet på øverste hylde. Der er ingen tricks bag Magic, kun solid videnskabelig ernæringsmæssig- og veterinær viden, hvilket vi er ret vilde med.

Sammenfatning: Hvad du skal vide om heste og magnesium

  • Magnesium er et overset stof, som stimulerer muskelcellerne til at frigive calcium og slappe af. Hvis hesten er i underskud af magnesium, vil dens muskler ikke kunne afspænde, og hestens krop sættes i en konstant stresset tilstand
  • En hest med magnesiumunderskud, har følsomme nerveender, så smerter, støj og ydre stimuli føles mere voldsomme. Tænk på dette, næste gang du for eksempel spænder gjorden.
  • For meget calcium og for lidt magnesium udløser adrenalin
  • Giv altid rene magnesium, som ikke indeholder calcium
  • Vi anbefaler kombinationen af magnesium og beroligende urter

Kilder

Performance Equine Nutrition: Magnesium: The Mineral Superhero

H. Roberts, A. Stevenson and A. Hemmings, Royal Agricultural University, Cirencester, UK: Effect of three magnesium based feed supplements on inferred measures of dopamine activity and cognition: a pilot study

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce