Personer, du ikke orker, når du er i stalden

At stå ansigt til ansigt med din mand og hans evne til at spørge om alt, eller din gamle barndomsvenindes manglende situationsfornemmelse, når hun bare liiige ville kigge forbi og have en ridetur, er pænt belastende, når du helst bare vil være alene med din hest. Vi har samlet en liste over personer, du ikke kan overskue, når du er i stalden. Vi håber ikke, du bliver for indebrændt af at læse artiklen…

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

1: Veninden, som ville hjælpe ”åh så meget”

Når du har hest, kender du sikkert til fænomenet, den åh-så-hjælpsomme-veninde. Du ved, hende, som siger hun rigtig gerne vil hjælpe, men i virkeligheden mener, at hun vil have en ridetur. Det er også hende, der beundrer din hest, mens du løber frustreret rundt og leder efter en tabt sko på folden. Med andre ord er hun den type veninde som er til ingen hjælp overhovedet.

Hvor mange af den slags tager i virkeligheden lige en tur med næverne, når hesten har skidt i vandkoppen eller tilbyder at blande foder og give hø, mens du er ude og ride? Det er nok derfor, at vi hestemennesker har ét sæt veninder i stalden og ét sæt veninder udenfor stalden – Og sådan skal det blive ved med at være!

2: Din bedrevidende mor

Nogle gange findes der simpelthen ikke noget mere belastende end at have sin mor med i stalden! I hvert fald når du har travlt og ikke har tid til at blive belært om dit og dat. Det kan godt være, at hun er din mor, men her i stalden er det altså dig, der ved mest om, hvor langt tilbage sadlen skal lægges, eller hvor meget mash, din hest skal have.

3: Din rideveninde, der altid kommer for sent

Alle har venner, der altid kommer for sent. Men i stalden, hvor du har mange ting at gøre, har du brug for, at dine medmennesker kommer til tiden. Så at din rideveninde kommer daffende en halv time for sent, fordi hun har været i byen dagen før, er bare ikke i orden, når du har forsøgt at planlægge jeres tur i skoven efter hvornår, din hest er kommet ind fra fold, du har muget, ordnet foder og hø og undladt at ride i det dejlige vejr, fordi du vidste, at hun skulle komme. Det kan virkelig sætte dit pis i kog, når hun så ovenikøbet bruger hele turen på at snakke om sig selv og alle hendes problemer!

“Bare lad mig være” er ofte ordene, der kører inden i hovedet, når det eneste man kan overskue er at være sammen med sin hest. Foto: Stock.

4: Personer, der vil donere deres “flotte” rideudstyr til dig

Vi siger ikke, at vi ikke går ind for genbrug. Vi siger bare, at fordi, du en gang har gået til ridning i 90’erne, er det ikke ensbetydende med, at vi hopper jublende op i luften, når du donerer din gamle ridehjelm med øre til os. Det er en sød tanke, når veninderne tropper op med et farvehelvede af et underlag eller et par skindbukser med fløjl, men det er svært at finde på flere undskyldninger for, hvorfor pink ikke passer til din brune DV’er…

5: Typen, der har udnævnt sig selv til dyrlæge

Når du kommer i stalden efter en lang dag på arbejde, er det sidste, du har brug for, din bedrevidende venindes meninger om, at din hest er for tyk/tynd/har for lange hove/har mavesår eller lignende. Din hest trækker vejret og den har stadig fire ben solidt plantet på jorden. Det er alt, du bør vide for nuværende. Du har ikke brug råd om, hvad du skal give din hest af homøopatiske urter kl. 21.30 fredag aften, når det eneste du og din sultne mave tænker på, er, om i kan nå en tur i McDriven på vej hjem fra stalden.

6: Din ægtefælle eller kæreste

Du forestiller dig, at i rider sammen ud over engen i solnedgangens skær, mens i holder hinanden i hånden. Desværre er der langt fra forestilling til virkelighed. Din bedre halvdel er som en tung klods om benet, når i besøger hesten sammen. Han/hun synes, at heste lugter, at hestepærer er noget af det mest ulækre i hele verden og kan virkelig ikke se pointen i at skulle muge ud. De hvide sneaks bliver jo beskidte!

Han/hun gider heller ikke at glo på dig ride rundt i cirkler på en bane. For ja, det er jo faktisk bare det, du gør, når du rider dressur, ikke? I følge din bedre halvdel ville det, at se på dressur, være meget mere spændende, hvis du i stedet fangede tyre med lasso, sprang gennem ringe af ild og stod på ryggen af din hest i fuld galop. Så ville du for alvor have hans/hendes opmærksomhed!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce