Malgré Tout har i det seneste magasin rettet på dressursportens ‘grand old men’. Det er blevet til en række interviews med nogle af de mest garvede herrer indenfor sporten. I dette magasin har vi talt med Leif Törnblad, som ser tilbage på dansk dressurs udvikling og prøver at komme med med sit bud på fremtiden.  

Dressursporten har ændret sig markant det sidste årti i forhold til avl, træningsmetoder, økonomi, sociale medier og hestevelfærd. Hvad er din holdning til denne udvikling?  

Det er et stort spørgsmål, du stiller. Lad os starte med avlen. Jeg mener, at der generelt er sket en stor udvikling de sidste 20-30 år. Vi har fået mange flere talentfulde heste. Selvfølgelig var der også gode heste den gang, men nu ser vi mange flere dynamisk gående heste.  

Desværre stilles der ofte unaturlige krav til dem. 

“Vi ser alt for mange heste, der går for snævert fortil med næsen bag lod og som mangler indundergriben.”

Denne ikke helt korrekte form bliver nogle gange honoreret med for høje point. Vi skal have mere fokus på træning af ryg og bagpart – ikke på at få hesten op i nakken, men ud til tøjlen. Det mener jeg er et issue i moderne ridning. Og ja, jeg er skrap, jeg har ikke noget imod at være kontroversiel.  

Læs resten af magasinartiklen gratis ved at skrive dig op HER

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.