Der spilles kampe hele tiden og selvom man ikke er fodboldinteresseret, er man nærmest tvangsindlagt til at følge med. Selvom det er spændende at følge Danmark, kan man som hestemenneske nemt få nok af fodbold. Der har vi heldigvis mulighed for at flygte ud i stalden og få en pause.

Fodbold og hest har ikke særlig meget tilfælles. Det skulle da lige være forældrene der står og hujer og hepper på sidelinjen – men derudover er det minimalt. Tit og ofte er der lidt kamp de to sportsgrene imellem. Fodboldspillerne mener, at vi ryttere ikke laver noget, og rytterne mener, at fodboldspillerne godt kan være lidt pivede. Vi har samlet 8 grunde til at det er federe at være rytter end at være fodboldspiller!

Vores karriere holder længere

Man bliver aldrig for gammel til at ride. Derimod kan man sagtens blive for gammel til at spille professionel fodbold. Fodboldspillerne er ikke særlig gamle når de pensioneres.

“Ja, ja op igen!”

Hvad tror I helt ærligt gør mest ondt? At en 500 kilo tung hest jokker dig over foden, et fald fra den eller at man falder over en udstrakt fod? Det er virkelig sjælendt man ser en rytter rulle rundt i sandet og råbe indtil nogle kommer og tilser skaden. Til gengæld er det som om at fodboldspillerne på magisk vis healer når der er dømt til deres fordel. Mystisk, men smart!

05-23 siger du? Den klarer vi snildt

Det kan godt være at vi ikke tjener lige så meget på hestesporten og det generelt er dyrere, men vores arbejdsmoral er ikke til at tage fejl af. Vi har intet imod lange dage, og vi starter ofte før solen er stået op. Fodboldspillerne er knap nok nået hjem fra natklubben, når vi står klar i stalden og gør klar til stævne. På den måde slipper vi også for tømmermænd – win!

Vi har styr på hestekræfterne

Det kan godt være at fodboldspillerne som tidligere nævnt har flere penge at gøre godt med end os, men er der egentlig noget der slår følelsen af at blive vrinsket til tidligt om morgenen, når man slæber sig ned i stalden? Nej vel? Man bliver så varm indeni – hurtigere end en dyr Ferrari på motorvejen.

Vi har kun os selv at stå til regnskab over for

..jovist, godt nok er hesten et levende dyr, og du har familie og træner der går op i dig med liv og sjæl, men i sidste ende er det kun dig selv, du skal stå til regnskab over for. Der er ikke nogen at blive sure på, hvis de ikke lige dukker op til aftalt træning. Men selvom du ikke rider for et hold, bliver det ikke ensomt. Du har nemlig dine skønne heste-venner ude til stævnerne.

Mange muligheder

Når fodboldspillere træner, kan det fra et hestemenneskes perspektiv godt virke lidt ensformigt. Vi kan derimod altid lave noget forskelligt. Vi kan nemlig springe, ride dressur, terrænridning, en tur i skoven, ja you name it! Der er altid noget nyt at finde på med din hest.

Din hest er en af dine bedste venner

Hvis du har en dårlig dag kan du altid gå til hesten og komme i godt humør igen. Her er der ingen der stiller spørgsmål, og du får lov at gå i din egen verden.

“Der er damer i det, do”

Ridesporten er kendt for at være en kvindesport. Det er jo et held for de få mænd, der bruger fire dage om ugen ude til stævner. Som min bror altid sagde, da han var lille og hans venner spurgte hvorfor han ikke gik til fodbold i stedet: “Der er damer i det, do!

Læs også
Rytteren i stalden – hvilken type er du?Derfor skal du være glad for at være rytter12 grunde til at være hestemenneske

Artiklen er oprindeligt bragt i juni 2018

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.