Motiver din hest: Clinic med Mette Mannseth & Nils Christian Larsen

Annoncørbetalt | Hillerød Horse Show.

Er du islænderrytter, kender du formegentlig Mette Mannseth og Nils Christian Larsen og har fulgt med i deres liv i islænderverdenen. Hvis du endnu ikke kender dem, giver vi dig her en kort introduktion. De kommer nemlig begge forbi Hillerød Horse Show i november og afholder, i sammarbejde, clinicen “Motiver din hest!”, der nok omhandler islændere, men som kan bruges af alle, der ønsker at have en glad ridehest.

Islænder-mestere

Mette Mannseth er en af de dygtigeste islænderryttere i verden og har massere af erfaring i hesteverdenen. Hun har været med i mange konkurrencer og er blandt andet flere gange Islandsmester i flere forskellige dicipliner, samt hun er en af 5 mestre i verden, som er blevet udvalgt og bedømt af en udvalgt komite. Derudover har hun selv uddannelser indefor hesteverdenen og er nu på chefridelære på Hòlar Universitet på Island, hvor hun uddander andre beridere og rideinstruktøre.

Læs også: Norsk toprytter på dansk jord

Til daglig driver hun også sin gård Thufur Icelandic Horsefarm, som ligger på nord Island hvor hun driver den sammen med sin mand Gisli Gislason. Gården bliver primært brugt til avl samt optræning af unge heste. Deres gård har flere gange været kåret til årets avlsgård på Island, som er en kåring, der bliver vægtet meget højt på Island.

Clinicen bliver afholdt i sammarbejde med Nils Christian Larsen som også er kendt som en af de bedste islænderryttere, og har mange konkurrencer med i bagagen. Han er blandt andet, Norsk mester i flere discipliner, flere gange Europamester på is, to gange Nordisk Mester samt Verdensmester. Derudover er han uddannet berider og rideinstruktør og har mange års erfaring med dette, gennem sine år som islænderrytter.

Til daglig driver Nils Christian sin gård Kronholt, som ligger i Herning og bliver brugt til avl, men fungerer samtidig som et kursuscenter. På Kronholt bliver der, i løbet af året, afholdt hingsteshows, clinics og kurser, som samler folk i hesteverdenen og giver god mulighed for at lære nye ting og blive inspireret. Du kan gå ind på hjemmesiden Kronholt.dk og læse mere om dem, plus du kan se hvornår der bliver afholdt arrangementer.

Mette Mannseth og Nils Christian Larsen til Hillerød Horse Show

Nu når du kender dem, skal du vide, at du har en helt unik mulighed for at komme helt tæt på dem til Hillerød Horse Show, som løber af stablen fra den 13. til den 15. november 2020.

Her vil de blandt andet afholde en clinic, som har fået navnet ‘Motiver din hest!’ og sætter fokus på de vigtigste ting når man skal træne sin hest. Dette inkluderer blandt andet, hvordan man kan træne sin hest til at opnå sit bedste, hvordan man både kan motivere og komme til at demotivere sin hest, samt vigtigheden af biomekanik – altså at bede sin hest om at udføre noget, den faktisk har mulighed for at udføre.

Clinicen vil indholde både teori og praksis og er derfor en enestående mulighed for at lære hvordan man bedst motiverer sin hest til at opnå sit optimale.

Clinicen vil foregå lørdag den 14. november klokken 9.00.

Nils Christian Larsen er et sandt orakel inden for islænderverden, men hans teknikker kan enhver inden for ridesporten få gavn af. Foto: Kronholt.

Ikke kun for islænderryttere

Selvom du ikke rider islandske heste, kan clinicen være særdeles brugbar for dig, der vil lære at motivere din hest. Du kan lære noget, som du kan bruge i alle ridediscipliner.

Dette er en vigtig ting at huske på, også mere generelt i hestesporten. Mange ryttere har nemlig en tendens til udelukkende at holde sig til tips, gode råd og viden inden for deres egen disciplin. Men det er ærgerligt, for der er en helt masse, vi kan lære af de andre ridediscipliner. Det er virkelig en af de fantastiske ting ved ridesporten, og det er vigtigt, at vi gør brug af det!

Dressur- og islænderryttere kan lære meget af hinanden

For eksempel kan tilgangen til islænderridning sagtens benyttes til dressurheste, og omvendt. Da der er mange forskelle på, hvor fokus ligger i de forskellige discipliner, kan man hente inspiration og andre metoder som kan hjælpe en i sin træning og ridning. Dette giver også mulighed for at variere sin træning. Er du allerede du nysgerrig på, hvordan man kan kombinere dressur og islænderridning, så kan du læse vores artikel med toprytter Simone Hoppe, der kombinerer dressur- og islænderverdenen.

Facts om islændere

Har du lige brug for lidt hyggelig viden om islænderen? Her er 5 facts om den islandske hest, som du måske ikke kendte til!

  • Islandske heste er de eneste heste på Island, og det er ulovligt at importere andre racer
  • Om sommeren har den islandske hest en ret fin pels, men om vinteren vokser, de heste der lever ude i naturen, en 3-lags pels som beskytter dem mod det hårde vintervejr
  • Hvis en islandsk hest forlader Island, må den ikke komme tilbage til landet
  • Den islandske hest, har to specielle gangarter: tölt og pas
  • Der er omkring 80.000 islandske heste på Island, og i 2017, var der ca. 44.000 islandske heste i Danmark

Vil du stadig vide mere om islandske heste? Så har vi også skrevet om den islandske hest og konkurrenceformen gaedingakeppni.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce