Hvis din bedste ven med mule og fire hove hedder Ronja, Lukas, Tulle eller Prins, så er du slet ikke alene. Hvor nogen måske kan lide at kalde sin hest noget, som skiller sig ud, så er der altså også navne, som går igen og igen. I efteråret 2017 lavede Agria en liste over de 20 mest populære navne blandt deres registrerede hopper, hingste og vallakker. Selvom den langt fra dækker alle heste i landet, og selvom du helt sikkert kan finde et par navne, som mangler, så kan den give en sjov fornemmelse af, hvilke der er de mest almindelige. Du kan jo se, om din egen hests navn står på listen…

Hopper

 1. Ronja
 2. Tulle
 3. Molly
 4. Saga
 5. Fie
 6. Freja
 7. Bella
 8. Felicia
 9. Nova
 10. Sally
 11. Maja
 12. Grynet
 13. Stella
 14. Lisa
 15. Fanny
 16. Nikita
 17. Fiona
 18. Line
 19. Bianca
 20. Polly

Hingste/vallakker

 1. Lukas
 2. Prins
 3. Lemon
 4. Felix
 5. Charlie
 6. Zorro
 7. Emil
 8. Bastian
 9. Rasmus
 10. Oliver
 11. Mulle
 12. Garfield
 13. Kasper
 14. Herkules
 15. Lynet
 16. Rambo
 17. Max
 18. Bamse
 19. Loke
 20. Elvis

Et navn er selvfølgelig ‘bare’ et navn. Uanset, om en hest eller pony hedder noget, som står fra listen, eller ej, så er den helt unik. Mon ikke du kan mindes i hvert fald én hest eller pony, der har heddet noget på listen, og som har haft en helt specielt betydning for dig? Ellers kan du helt sikkert tilføje et.

Artiklen er oprindeligt bragt i december 2018

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.