Det er endnu ikke helt så udbredt i Danmark at bruge sløjfer i hestenes haler. Det er nok også kun de færreste ryttere, der kender betydningen af de forskellige farvede sløjfer. I denne artikel giver vi dig en komplet oversigt over, hvad det betyder, hvis en hest har en rød, gul, hvid eller grøn sløjfe i halen.

Når man kommer til ridebanen eller ridehuset, kan man opleve heste og ponyer med forskellige farver sløjfer i halen. Og nej, sløjfen er faktisk ikke sat i til pynt. Den har til formål at oplyse de øvrige ryttere på banen om, at man skal være særligt opmærksom på denne hest. Der er fire forskellige farver, der alle signalerer noget forskelligt. Rød, gul, grøn og hvid.

Den røde sløjfe: Den røde sløjfe er den absolut mest udbredte på stævnepladserne – og heldigvis er det også en sløjfe, de fleste ryttere ved, hvad betyder. Den røde sløjfe er nemlig en advarsel til de andre ryttere om, at hesten kan finde på at sparke, så man skal holde god afstand.

Den grønne sløjfe: Har du en urutineret hest eller pony, som måske skal afsted til sit første stævne, så kan du med fordel sætte en grøn sløjfe i halen. På den måde ved de andre ryttere på banen, at din hest ‘er ny i trafikken’, og derfor kan være lidt svær at styre. Dermed kan de bedre tage hensyn til jer, så du og din hest får en god oplevelse.

Den gule sløjfe: Har man en hingst, kan det være en god idé at sætte en gul sløjfe i halen. Det er ikke særlig rart, når hopperne kommer for tæt på, og den bliver for ukoncentreret på banen. Nogle bruger også en blå sløjfe. Du vil derfor kunne støde på begge dele.

Den hvide sløjfe: Den hvide sløjfe betyder, at ponyen eller hesten er til salg. Så her har du en nem mulighed for lige at reklamere lidt for, at din hest er til salg, når du er afsted til stævne. Er man på udkig efter en ny hest, er det også smart, fordi man nemt kan se, om ens konkurrent er til salg.

Og tag så lige hensyn til hinanden! Det er naturligvis en selvfølge, at når vi tager rundt på banerne, så skal vi huske at udvise hensyn – også selvom der ikke nødvendigvis er en sløjfe i halen.

Artiklen er oprindeligt bragt i juli 2019

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.