Hesteejerens 6 mislykkede forsøg på at skynde sig i stalden

“Jeg kan liiige nå det”. Hvis du er hesteejer, så har du med garanti fortalt dig selv dén sætning mere end bare et par gange i løbet af året. Hesteejere er nemlig optimister – tidsoptimister. Af uforklarlige årsager kan det med ét falde os ind, at lige præcis i dag kan vi godt lige nå både at blande foder, muge ud og presse en hurtig ridetur ind.

Men nej. Alt for ofte ender det med, at familien må vente dobbelt så lang tid, som du havde lovet dem, eller du må ringe til kæresten for at fortælle, at han nok bare må spise den aftensmad selv. Men hey, det sker for os alle – og det sker jo kun, fordi vi bare gerne vil være gode ved vores heste. Her får du seks helt konkrete eksempler på, hvornår og hvordan det går galt. Så har vi lidt at arbejde med…

Annonce

Læs også: 10 grunde til, at ridesporten er verdens bedste hobby

1. Du tror, du kan muge ud på nul komma fem

Du haster ud i stalden i håbet om lynhurtigt at kunne nå at muge ud. Men det er ikke lige din dag. Alle grebene er taget. Ind til der er én ledig, beslutter du dig for at bruge skovlen – eller endnu være: hånden – til at tage de største klatter op. Det går langsomt, men du spilder i det mindste ikke tiden. Når der endelig er en greb ledig, har du så travlt, at du er nødt til at smide alt møget op på ét læs. Du har simpelthen ikke tid til at gå to gange. Og så sker det, du inderst inde frygter og godt vidste ville ske: trillebøren vælter på vej ud til møddingen. Nu er der ikke andet at gøre end at bruge den resterende tid på at samle det hele op, imens du ærger dig ved tanken om, at det alligevel havde været hurtigere at gå to gange.

2. Du tror, du kan skifte dækkenet på folden

Det er koldt, og du beslutter dig for fluks at give din hest et lidt tykkere dækken på. Du orker bare ikke at trække den hele vejen ind på stald for at sætte den ud igen 30 sekunder efter. Derfor tager du dækkenet med ud på folden for at skifte det dér. Det skulle du bare aldrig have gjort. Idet du har spændt mave- og benstropperne op og du skal til at tage fat på bringespænderne, beslutter din hest sig nemlig for at fare frem for fulde gardiner. Det resulterer i, at dækkenet glider hele vejen rundt om hestens hals og en-to-tre, så er det tilintetgjort. Nu skal du alligevel trække hesten ind på stald for at skifte dækkenet, og tilmed står du med et ødelagt og gennemmudret dækken, som du ikke helt ved, om du bare skal smide ud eller vælge at bruge dagevis på at reparere. Det dilemma kunne du god have undværet.

3. Du tror, du kan gøre tingene i mørke

Når mørket er faldet på og du hurtigt vil smide din hests fodertilskud i krybben på vej hjem fra arbejde, kan det være fristende ikke at tænde lyset. Du skal jo bare lige hælde noget i krybben. Først får du famlet dig frem til din hests foderbøtte (tror du), hvorefter du får guidet dig frem til den rigtige boks (tror du). Men da du åbner boksdøren for at finde krybben, falder du ikke bare over hestens ben. Du får også hånden ned i en dejlig pære og så er der foder ud over det hele – alle andre steder end i krybben selvfølgelig. Nu må du hellere tænde det lys så du kan se, hvad du har gang i. Og ganske rigtig: hverken hesten eller foderet var det rigtige. Derfor kan du nu bruge den tid, du ikke har, på at blande nyt foder, give det rigtige foder til din egen hest og, når ja, får renset dine hænder fri for hestemøg. Win-win… Eller.

4. Du tror, du kan lukke to heste ind ad gangen

At lukke to heste ind ad gangen er altid med livet som indsats. Der skal ikke sås nogen tvivl om, at det kan være hammerfarligt at gå dér lige midt imellem et par friske heste, der bare gerne vil ind og have deres mad. Alligevel er vi lidt for mange, som tager chancen og tænker at indlukningen med en hest i hvert hånd sagtens kan lade sig gøre. Så er det jo klaret på halv tid! Det er bare knapt så “sagtens”, når de to heste gejler hinanden op, løber deres vej, du får brændsår i hænderne og ligger tilbage i mudderet. Inden du er kommet på benene igen og har fanget de løsslupne kanaljer er der nok ikke gået meget kortere tid, end hvis du havde taget hestene ind én og én. Så hvad mon er bedst at gøre en anden gang?

Annonce

5. Du tror, du kan klare det praktiske i pænt tøj

På vej til familiefødselsdag iført høje hæle og hvid blazer beslutter du dig for at tage forbi stalden for at klare de praktiske ting, som du ellers skulle have gjort senere. Men dén beslutning har sine konsekvenser. Når du er færdig, står din hest rigtignok tilbage med en smuk, ren boks med masser af stråfoder løsnet sirligt til den fineste, luftige bunke. Tilbage står du dog med mudder – og det, der er værre – smurt godt op og ned ad stilethælene, din blazer er konverteret til gul og dit hår matcher udmærket til høstakken i boksen. Nu skal du så tage beslutningen om, hvorvidt du vil køre hjem for at skifte tøj og komme for sen til fødselsdagen, eller om du blot skal møde op og lade som ingenting. You know the struggle.

6. Du tror, du kan undgå at hyggesnakke

Det her er nok den allerfarligste tidsfælde. Vi hestefolk elsker simpelthen at snakke – selvfølgelig mest om vores heste – og det kan hurtigt stjæle et ekstra kvarter eller to af vores ellers nøje planlagte tid. Egentlig burde man altid indregne 15-30 minutters snakketid, når man skal forbi hesten. Så kan familien eller kæresten jo ikke andet end at blive overrasket, hvis man en dag skulle komme tidligt hjem fordi der ikke var andre i stalden. Det er i hvert fald helt sikkert, at hvis man kommer forbi, imens der er andre i stalden, så er det stort set umuligt at undgå fælden af hyggesnak, uanset hvor store skyklapper man måtte forsøge at iføre sig.

Læs også: Det gør din hest altid, når du har travlt

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce