Der er ingen tvivl om, at netop hesteverdenen har en overvægt af kvinder, og at sporten som en af de få har konkurrencer, hvor mænd og kvinder dyster imod hinanden. Men betyder det, at kønnene altid er helt lige i sporten? Det stiller vi spørgsmålstegn ved, og du kan også blive meget klogere i artiklen I ridesporten er mænd og kvinder lige – eller er de?

Her får du også et overblik over udviklingen i ridesporten, og hvordan den er domineret af kvinder, der elsker at nusse omkring hestene.

Tal fra 1998 fremlagt i en rapport af Dansk Rideforbund viser desuden, at 1,8 % af alle voksne mænd (på 16 år eller derover) mod 4,1 % af alle voksne kvinder dyrkede ridesport under DRF på daværende tidspunkt. Hos den yngre generation (op til 15 år) var der tale om 1,9 % af drengene og hele 18,6 % af pigerne.

Tallene ovenfor viser tydeligt, at kvinder oftere er ryttere end mænd, og at mændene typisk falder fra i børneårene. En af grundene til dette er, mener Dansk Rideforund, at kvinder gerne vil føle og hygge, mens mænd helst vil have fart over feltet. Denne fart er ikke altid lige nem at opdrive på de danske rideskoler – dels fordi man skal have en vis erfaring, før det kan blive en realitet, og dels fordi det ikke er i de fleste rideskolers interesse at bruge hestene til at ride stærkt på.

Du kan som sagt læse meget mere om emnet i artiklen I ridesporten er mænd og kvinder lige – eller er de? Du finder meget mere lækkert indhold i magasin #37

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.