Underhylere, trusser, hipstere, boksershorts, g-streng, mormortrusser. Der findes et utal af forskellige typer underbukser. Vi tør godt vove pelsen og skrive, at valget af underbukser er et heftigt diskuteret emne i de fleste stalde rundt omkring i landet. Men hvad er egentlig bedst at ride med? Og hvordan undgår man, at de kryber op et sted, hvor de ikke skal være?

Trusser er ligesom politik. Der findes lige så mange holdninger til hvad, der er bedst at ride i, som der findes politiske partier. For nogle er underbukser bare underbukser. Men for mange er det et stort issue. Nogle ryttere går nemlig op i om kantsømmen kan ses gennem ridebuksen eller de leopard-prikkede ynglingstrusser kan anes, når man springer. Og hvem har ikke prøvet at få gnavesår bagi eller den såkaldte kamel-tå-problematik? – Det er bare mega pinligt! Det svarer til at rende rundt med spinat i tænderne, uden at nogen siger noget. Her burde folk altså prikke dig på skulderen og sige; Hey jeg kan se dine underhylere i en 5 kilometers radius gennem de dér hvide ridebukser!

Foto af Thomas Reiner via Nöelle Floyd

Og for at gøre det hele 1000 gange værre, er der åbenbart også dommere, der lægger mærke til dine underbukser, når du og din hest springer rundt på banen. Nogle dommere har ligefremmen et udtryk for helvedes-problematikken – TTK – Tydelig Trusse Kant! Det er åbenbart et big no-go på linje med ikke-matchende udstyr eller strithår under hjelmen.

Mange tror at den hellige grav er velbevaret, hvis man har hvide underbukser på under de hvide ridebukser. Men det passer slet ikke. Hvis du vil undgå synlige underhylere, så skal du bruge undertøj, der har samme farve som din hud, fx. beige.

I vores forsøg på at rette op på vores egne trusseproblemer her på redaktionen, har vi lavet en supervidenskabelige undersøgelse af hvilke underbukser, der er bedst at ride i. Listen starter med den type underbenklæder, der tilbyder mest dækning ‘dernede’ til… ja, næsten intet. Og til slut bliver det virkelig interessant. Måske du allerede nu har gættet, hvor listen slutter? (her er et tip: Det rimer på højen).

Læs også: Undgå slidt rytterhår: 5 skønshedstips, der kan redde høstakken

Boksershorts

Hvis du er typen, der rider med boksershorts, er du typen, der går efter fuld dækning ‘dernede’. Problemet er bare, at de ifølge vores testpersoner har en tendens til at glide opad. De vil med andre ord nordpå for et godt ord, hvilket ikke er en særlig rar fornemmelse, hvis du for eksempel er på en 2-timer lang skovtur med din ven eller veninde fra stalden. Så er der nemlig risiko for, at du får gnavesår på tilbagevejen. Omvendt, hvis du kun skal ride en halv times tid på banen, fungerer de rigtig fint!

Den klassiske bomuldsbuks

Vores elskede bomuldsunderbukser. Vi her på redaktionen kan godt lide en vis dækning sydpå uden at vi krydser grænsen til bedstemor-trusse-land. Den store fordel ved den klassiske bomuldstrusse er, at den ikke kryber op (og vi ved alle hvor hen). Til gengæld skal du være opmærksom på, at hvis du vil kantsømmen til livs, bør du nok vælge nogle, der er uden syninger.

G-strengen

Av siger vi bare! Vi vidste godt på forhånd, at det ikke ville blive en rar fornøjelse, men hvad gør man ikke for videnskaben? Til at starte med mærkede vi ikke rigtig forskel, men efterhånden krøb den længere og længere op. Til sidst var det som om, at den skulle fjernes ved et kirurgisk indgreb, hvorfor det var nødvendigt at stoppe hesten og foretage en ikke-så-flaterende indgriben i buksen og rette til. Hvis vi skal finde noget positivt ved g-strengen, er det nok, at du helt og aldeles slipper for grimme syninger. Men herfra bliver det altså et nej tak – så hellere en bedstemor-trusse med tydelige kanter.

Bundløs

Hvis G-strengen føltes ubehagelig, så prøv at forestil dig hvordan det må være at ride helt uden underbukser på. Vi var nødt til at prøve det. Og det åbentlyse spørgsmål: får man ikke gnavesår af ridebuksernes syninger? Jo, flere end du aner! Alligevel findes der ryttere derude, med robuste underliv, som sværger til bundløs ridning. Det er typen, der hellere vil dø, end at blive set med en trussekant og som tvinger sigs elv ned i en sko med 15 cm. hæl, fordi det ser godt ud. Hvad gør man ikke for moden? Vi er ikke i slet ikke i tvivl. Grænsen går her. Det føltes forkert på så mange niveauer.

Vi håber du er blevet klogere. Om du er til bedstemor-modellen eller blonde-G-strengen er heldigvis en smagssag, men indtil videre fortsætter vi i vores gode gamle bomulds-underbukser!

Artiklen er oprindeligt bragt i august 2019

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.