3 gode øvelser til den usikre hest 

Har du en nervøs hest? Det kan være tegn på usikkerhed og manglende selvtillid og det kan faktisk ændres. Læs med her og hør underviser og adfærdstræner Line Hummels tre bedste øvelser der kan hjælpe med at give din hest mere selvtillid.

Om forfatteren Line Hummel:
 

Line Hummel er stifter og indehaver af firmaet Hestekræfter. 

Hun besøger ryttere og deres heste for at hjælpe med at løse adfærdsproblemer, udarbejde træningsprogrammer og give undervisning. Lines autentiske og professionelle tilgang til både hest og rytter er helt speciel og tager udgangspunkt i den unikke APPEALmethod.  
  
Hvis du ønsker mere information om undervisning og træning, kan du kontakte Line via e-mail på line@hestekraefter.com, gennem Messenger eller besøge hendes hjemmeside.

Annonce

Hvorfor er hestens selvtillid vigtig? 

En selvsikker hest har allerede erfaringer med, at de kan løse opgaverne med god oplevelse. Derfor vil den møde ukendte ting med nysgerrighed og ro. Det er typisk en meget sikker hest at håndtere og have med i byen. Hesten stoler på at dig som rytter og har gode erfaringer med at blive lyttet til og have en stemme i jeres samarbejde. Du kan byde en selvsikker hest rigtig meget, uden at det bliver farligt, for den er god til at bevare overblik og ro. 

Hvordan udtrykker hesten usikkerhed? 

Din hest kan udtrykke usikkerhed på mange måder, men du ved du har en usikker hest, når der er meget den ikke vil, eller tøver eller går i frys. Jeg ser ofte på hestens fødder og ben, for en usikker hest kan godt trippe lidt eller nærmest ”gå på tæer”. Den har ofte trekantede øjne og store øjne, hver gang der kommer noget den ikke kender. Hvis I skal træde over noget nyt, vil en usikker hest sjældent gå over, uden en anden hest eller rytter er gået først over. 

Du kender bedst en usikker hest, når du har mødt og mærket en selvsikker hest. 

1. Hæng ud på folden med din hest og læg mærke til øjne, øre og mule og det tempo din hest har, når den slapper af. 

Alle disse informationer skal du bruge til at aflæse din hest i andre situationer, hvor du stiller krav til den. Så kan du aflæse hvornår hesten ikke kan rumme mere og hvornår du kan gå et skridt videre i jeres træning. 

Personligt giver det også dig et pusterum, der får din hjerne ned i alfarytmer. Det er godt for dig og din krop. 

2. Gå længere ture med den, som en hund og lad dine skridt blive lange og tunge og bløde. Lad dine hænder holde blødt om rebet. Lad meget gerne hesten gå længere foran dig, hvor du placerer dig bag sædet. Herfra kan du stadig bestemme vejen. 

Når hesten går foran dig, hvor du går lige bag ved forbenet, eller lige bag ved sadellejet, finder du ud af om hesten er selvsikker nok til at træde over steder, hvor vejen skifter underlag uden at du går først. Når du gået ved siden af din hest, så kan du bedre se skridtlængden, tempoet, rygsvinget og så får I god træning begge to. 

3. Ros din hest for det du kan lide og lad være med at rette på det du ikke kan lide. Mange usikre heste bliver meget påvirket af at blive rettet, men vil gerne gøre det de kan mærke giver ro og glæde. 

Der er mange fordele ved ikke at rette, men rose i stedet. Du bliver langt skarpere på, hvad du egentlig gerne vil have og din tankegang omkring din hest bliver langt mere positiv. Det gælder i mange andre sammenhænge også. 

Disse øvelser kan være med til at få selvtilliden hos din hest til at vokse og det kan gøre jer endnu stærkere som makkerpar. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce