Annonce

5 hestepersonligheder – hvem er din hest?

Heste kan i dén grad have personlighed. Her på redaktionen har vi for eksempel en hest, der elsker at snuppe pisken fra sin mor eller puffe hende bagi, når hun tager støvler på. Og så har vi én, som insisterer på at skulle rulle sig op ad bakke og spise græs, imens den ligger ned. Men også jeres heste har særheder, som er med til at gøre dem til lige præcis dem, de er. I et opslag på Facebook har vi spurgt jer, hvad der er det absolut mærkeligste, jeres heste gør. Med inspiration fra alle jeres svar har vi sammensat fem hestepersonligheder, som alle får de firbenede til at gøre de sjoveste ting! Kan du finde en, som passer på din hest?

Læs også: Rytteren i stalden – hvilken type er du?

Fidusmageren

Der er altid en eller flere ballademagere at finde i en stald. De kan deres fiduser, både over for deres ryttere og de andre heste! Fidusmagerhesten er den, som ikke kun kan finde ud af at splitte sit eget dækken ad, men også alle de andres. Den kan finde på at stjæle gulerødder fra naboen og udnytter enhver chance til at slippe udenom, når noget lugter af arbejde. Måske kan den endda selv finde ud af at lukke boksdøren eller leddet på folden op! Og så er den rigtig god til at aflede sin rytters opmærksomhed ved at lave alverdens kunstner med for eksempel sin mund – både på staldgangen og på ridebanen. Du har for længst konstateret, at den ville egne sig fantastisk til et cirkus!

Kælepotten

Andre heste gør kun sjove ting af ren kærlighed. Kælepottehesten elsker at udvise omsorg, men den elsker i lige så høj grad – hvis ikke endnu højere – at blive nusset selv! Noget af det bedste, den ved, er at tage en slapper i sin rytters skød. Når den selv skal i gang med nusseriet, så er det heller ikke kun de andre heste, der står for skud. Den elsker nemlig også at hygge om sine mennesker alle de andre dyr på gården. Kommer din kat eller hund forbi med lidt kærligt hestesavl hen over ryggen, så ved du altså, at du har en ægte kælepottehest i stalden!

Bangebuksen

Nogle heste har af natur lidt mere respekt for verden omkring dem end andre har. Og så er der de heste, hvor det bare tager helt overhånd. Det er de heste, der er bange for sin egen skygge og som endnu ikke forstået, at naboens marksten altså ikke er et dyr, der ligger på lur. Hvem har ikke oplevet en hest, som elsker at spille diva eller nonchalant over for de andre heste, men i virkeligheden er det helt modsatte? Når det virkelig gælder, og et harmløst kloarkdæksel skal krydses hen over cykelstien på vej ud på tur, så er egoet pludselig ike så stort. Inderst inde er denne hest den største bangebuks på hele matriklen, og du har regnet den ud!

Klistermærket

Og så er der hesten, der bedst kan sammenlignes med et klistermærke. Den går op og ned ad én – ikke fordi den er kælen, men fordi den er ualmindeligt nysgerrig! Den stikker mulen i alt, hvad den kan komme i nærheden af. Den følger både dig og de andre heste som var den en labrador, der havde fået besked på at gå på plads. I dens forsøg på at opnå kontakt får du ofte en mule frontalt i ansigtet eller direkte ned i telefonskærmen. Hvor du måske synes, at klistermærkehesten bare er sød og kun lidt irriterende, så synes de andre heste at være gået godt og grundigt på nerverne. På folden elsker klistermærkehesten nemlig at følge med, uanset hvem der skal over for at drikke vand eller ned for at rulle sig. Alt er simpelthen bare så spændende!

Weirdo’en

Der er også heste, som gør ting, man simpelthen ikke kan forklare. Det er ikke fordi, at de er bange, kærlige, nysgerrige eller ude på ballade. De er bare underlige – og virkelig sjove! “Hvorfor?”, spørger man sig selv, når hesten for eksempel uforklarligt leger med sin tunge og laver underlige grimasser. Eller når den konsekvent bruger sit hønet som pude i boksen. En tand ekstra weird er dog hesten, der elsker at gnide sine ædlere dele hen ad ridebanebunden. Gang på gang undrer du dig over din hests særheder, men de er også med til at gøre den til noget helt specielt, som du elsker meget højt! Den kan i hvert fald være sikker på, at den nok skal blive husket, når den en dag ikke er her mere.

Alle eksemplerne er som nævnt hentet fra jeres kommentarer på Facebook. Har du lyst til at se billeder og videoer af hestenes mærkværdigheder, så kan du finde dem i opslagets kommentarspor.

Læs også: Hvilken hestemor er du?

Artiklen er oprindeligt bragt i juli 2019

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram