8 hestepersonligheder – hvilken passer til din hest?

Heste kan i dén grad have personlighed. Her på redaktionen har vi for eksempel en hest, der elsker at snuppe pisken fra sin mor eller puffe hende bagi, når hun tager støvler på. Og så har vi én, som insisterer på at skulle rulle sig op ad bakke og spise græs, imens den ligger ned. Men også jeres heste har særheder, som er med til at gøre dem til lige præcis dem, de er.

Annonce

I et opslag på Facebook har vi spurgt jer, hvad der er det absolut mærkeligste, jeres heste gør. Med inspiration fra alle jeres svar har vi sammensat otte hestepersonligheder, som alle får de firbenede til at gøre de sjoveste ting! Kan du finde en, som passer på din hest?

Læs også: Rytteren i stalden – hvilken type er du?

Fidusmageren

Der er altid en eller flere ballademagere at finde i en stald. De kan deres fiduser, både over for deres ryttere og de andre heste! Fidusmagerhesten er den, som ikke kun kan finde ud af at splitte sit eget dækken ad, men også alle de andres. Næ, nej. Den kan finde på at stjæle gulerødder fra naboen og udnytter enhver chance til at slippe udenom, når noget lugter af arbejde. Måske kan den endda selv finde ud af at lukke boksdøren eller leddet på folden op! Og så er den rigtig god til at aflede sin rytters opmærksomhed ved at lave alverdens kunstner med for eksempel sin mund. Det sker selvfølgelig både på staldgangen og på ridebanen. Du har for længst konstateret, at den ville egne sig fantastisk til et cirkus!

Kælepotten

Andre heste gør kun sjove ting af ren kærlighed. Kælepottehesten elsker at udvise omsorg, men den elsker i lige så høj grad – hvis ikke endnu højere – at blive nusset selv! Noget af det bedste, den ved, er at tage en slapper i sin rytters skød. Når den selv skal i gang med nusseriet, så er det heller ikke kun de andre heste, der står for skud. Den elsker nemlig også at hygge om sine mennesker alle de andre dyr på gården. Kommer din kat eller hund forbi med lidt kærligt hestesavl hen over ryggen, så ved du altså, at du har en ægte kælepottehest i stalden!

Annonce

Bangebuksen

Nogle heste har af natur lidt mere respekt for verden omkring dem end andre har. Og så er der de heste, hvor det bare tager helt overhånd. Det er de heste, der er bange for sin egen skygge og som endnu ikke forstået, at naboens marksten altså ikke er et dyr, der ligger på lur. Hvem har ikke oplevet en hest, som elsker at spille diva eller nonchalant over for de andre heste, men i virkeligheden er det modsatte? Når det virkelig gælder, og et harmløst kloakdæksel skal krydses hen over cykelstien på vej ud på tur, så er egoet pludselig ikke så stort. Inderst inde er denne hest den største bangebuks på hele matriklen, og du har regnet den ud!

Klistermærket

Og så er der hesten, der bedst kan sammenlignes med et klistermærke. Den går op og ned ad én – ikke fordi den er kælen, men fordi den er ualmindeligt nysgerrig! Den stikker mulen i alt, hvad den kan komme i nærheden af. Den følger både dig og de andre heste som var den en labrador, der havde fået besked på at gå på plads. I dens forsøg på at opnå kontakt får du ofte en mule frontalt i ansigtet eller direkte ned i telefonskærmen. Hvor du måske synes, at klistermærkehesten bare er sød og kun lidt irriterende, så synes de andre heste at have det lidt anderledes. På folden elsker klistermærkehesten nemlig at følge med. Og det er uanset, hvem der skal over for at drikke vand eller ned for at rulle sig. Alt er simpelthen bare så spændende!

Weirdo’en

Der er også heste, som gør ting, man simpelthen ikke kan forklare. Det er ikke fordi, at de er bange, kærlige, nysgerrige eller ude på ballade. De er bare underlige – og virkelig sjove! “Hvorfor?”, spørger man sig selv, når hesten for eksempel uforklarligt leger med sin tunge og laver underlige grimasser. Eller når den konsekvent bruger sit hønet som pude i boksen. En tand ekstra weird er dog hesten, der elsker at gnide sine ædlere dele hen ad ridebanebunden. Gang på gang undrer du dig over din hests særheder, men de er også med til at gøre den til noget helt specielt, som du elsker meget højt! Den kan i hvert fald være sikker på, at den nok skal blive husket, når den en dag ikke er her mere.

Annonce

Dovendyret

Man må heller ikke glemme den type, der mener at alle unødige bevægelser og handlinger er spild af anstrengelser. Hesten, vi vil kalde dovendyret, elsker at ligge ned eller stå og blunde. Og nej, det er ikke kun ude på folden og inde i boksen. Også når du sidder på den, udnytter den enhver situation til at lade op. “Kom lige herind til mig”, siger din underviser måske til dig i en undervisningstime, hvorefter du rider hen til hende. I taler lidt om det hele, og til din store overraskelse finder du ud af, at din hest nærmest er faldet i søvn under dig, når I skal videre. Stik i mod den originale talemåde er dovendyrets mantra helt klart: “Hellere stor og doven end lille og vågen”.

Madøret

“Har du noget i lommenerne?” er det første, en rigtig madørehest synes at tænke, når du går den imøde. Alt drejer sig rent ud sagt om, hvad der kan spises. Når du tager hesten ud af boksen, skal den lige have en tot hø med. Når du tager grimen af den for at lægge trense på, sætter den direkte kurs mod sækken med gulerødder for enden af staldgangen. Og når du endelig er kommet i sadlen, er græsset ved siden af ridebanen så spændende, at du mistænker dine arme at være blevet 20 cm længere, når I er færdige. På vej tilbage til stalden, nupper hesten lige et blad fra træet med sig ind. Og når den skal ud på folden eller ind i boksen, bliver dine lommer tjekket en sidste gang. “Tænk hvis nu den godbid betyder, at jeg lever to minutter længere!”, synes den at tænke. Mad står simpelthen printet i neoen i dens indre.

Sprinteren

Det hele skal gå tjept, og der er aldrig nogen tid at spilde. Sådan er det for sprinteren, hvis ejer ofte må leve med, at den stort set ikke kan stå stille eller lave en parade i mere end et millisekund. Til gengæld gør dens umådelige gå-på-mod den også ekstremt lærenem og modig. Måske endda lidt for ind indimellem. Du må i hvert fald ofte fortælle den, at det på en springbane ikke kun handler om at komme hurtigt igennem, men også om at beholde piloten på ryggen. Sprinteren er altså både mentalt og fysisk hurtigere end både sin ejer og alle sine hestevenner. “Kom nu, vi skal videre!” er dens helt klare livsfilosofi.

Annonce

Læs også: Hvilken hestemor er du?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce