5 ting vi kan lære af Dujardin og Valegro

Charlotte Dujardin og Valegro er en af verdens mest succesfulde dressurpar. De har i den grad formået at inspirere en ny generation af dressurryttere.
Der er uendeligt mange ting, vi kan lære af parret, men her har vi valgt at fremhæve de 5 mest betydningsfulde. Ved at lytte til Dujardin og Valegro, kan du ikke bare lære noget om ridning, men også noget om livet. Gode råd bare lettere at forstå, når de er pakket ind i hestesprog, ikke?

Annonce

1. Stol på din mavefornemmelse

Valegro blev ikke godkendt som avlshingst. Carl Hester købte ham for kun £4,000 (svarende til omkring 33.500 kr). Hvorfor? Fordi han ikke viste synderligt potentiale. Der var mange folk, der ikke troede, Valegro havde noget særligt i sig, men Charlotte så noget i ham, stolede på sin mavefornemmelse og endte med at få en af verdens bedste dressurheste ud af ham.

Læs også: 8 træningstips fra Carl Hester – bør sidde på enhver stævnerytters rygrad

2. Vær altid modig

Alle, som så Charlotte og Valegros Grand Prix Freestyle under Olympiaden i Rio, sad med hjertet helt oppe i halsen. Selvom Charlotte var nervøs, viste hun et fantastisk ridt. Hvad der gør det endnu mere utroligt er, at hun faktisk lavede last-minute ændringer i deres rutine – alt sammen baseret på, hvordan Valegro føltes lige præcis dén dag. Dét er modighed og selvtillid! Så hvad kan du lære af det? Jo: Hvis du beslutter dig for at gøre noget, så gå 100 % efter det – også når det er svært. Vær altid modig.

Annonce

3. Udfordr dig selv, men kend dine grænser

Lad os ikke tage for let på det – det kræver seriøst hårdt arbejde at komme i så god form, som Charlotte og Valegro var, da de vandt individuelt guld under OL i 2016. Nogle gange oplever du måske en træningsblokade, men så må du arbejde dig igennem det. Når det er sagt, er det ikke godt for nogen at presse sig selv så hårdt, at man går ned på det. Faktisk blev Valegro trænet tre gange om ugen, red tur tre gange om ugen og fik en fridag en gang om ugen. Man bør gå efter mottoet “less is more”. Både heste og ryttere har brug for at slappe af ind i mellem! Derfor bør du altid huske at udfordre dig selv, men samtidigt aldrig ignorere dine grænser fuldstændigt.

Læs også: Idéen bag indvendige ben til udvendige tøjle

4. Lær at give slip

En af Charlottes mest brugte citater er: “Folk er så bange for at give slip og blive bukket af. Hvis du giver den en skalle, bliver du også nødt til at give slip.” Prøv det, næste gang du rider. Også når det kommer til livet generelt, kan man benytte sig af dén sætning. Kom videre og giv slip. Lær at give slip.

Annonce

5. Stop mens legen er god

En af de sværeste ting her i livet er at vide, hvornår nok er nok – hvornår det er tid til at sige stop. Valegro blev pensioneret fra topsporten kort efter sejren i Rio. Det kan lyde som komplet galskab, men der var en mening med det. Valegro havde ikke mere at bevise, og han skulle slutte på toppen. Han gik derfor på pension som en legende.
Det at stoppe, mens legen er god er hammersvært, men det er det bedste, du kan gøre for dig selv – og for din hest.

Læs også: Træningstips fra Cathrine Dufours clinic

Artiklen er oprindeligt bragt i april 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce