500 heste på Roskilde Dyrskue 2017

300 raceheste dyster i bedømmelser på Dyrskuepladsen i Roskilde, og 200 heste optræder i det Store Hesteshow. Roskilde Dyrskues afdeling for heste er stor og mangfoldig. I år er 31 racer tilmeldt bedømmelserne: Fra de største som Shire-hesten og til de mindste racer, hvor en  Miniaturehest på bare 45 kg. er den absolut mindste repræsentant. Hestene konkurrerer i bedømmelser indenfor hver deres race og de bedste individer konkurrerer desuden i 6 forskellige fælleskonkurrencer på tværs af racerne.

Vognkørsel med fart
Det Store Hesteshow er en særlig oplevelse for heste-folket. Hver dag i Ring 1 viser 200 heste deres færdigheder og deres racers fortrin i et stort koreograferet show. Et velkendt og elsket indslag er Henrik Køiers kørsels-indslag. I år medbringer han hele 38 heste: ”Vi er med i det Store Hesteshow med både Marathon-kørsel og karetkørsel med op til 5 spand foran. På Dyrskuet dyster to køre-ekvipager mod hinanden på tid. I alt er vi 10 ekvipager, der kører om kap, heriblandt to tidligere verdensmestre”, fortæller Henrik Køier, der arrangerer kørsels-indslaget på Roskilde Dyrskue. Foran vognene kan man se både Fjordlandsheste, Lippizanere og Varmblodsheste. .

Curly-horse og shopping
I år kommer Curly Horse som præsentations-race på Roskilde Dyrskue. En unik mulighed for at opleve en sjælden race, da der kun er få individer i Danmark. Hesten har et krøllet look, hvor pelsen kan minde om et fårs. Og så kan selv allergikere tåle hesten.
Roskilde Dyrskue har desuden et stort Ryttermarked, hvor du kan shoppe til hest og rytter. Hvad enten du har brug for en ny trailer, en bomløs saddel eller bare en lille hovrenser, så finder du det hele på Dyrskuepladsen.

Dyr og oplevelser
Roskilde Dyrskue er Danmarks største dyrskue. På den 35 hektar store plads møder de cirka 90.000 gæster 2.000 landbugsdyr og en enorm maskinudstilling, der viser alt det nye indenfor landbrugs – og entreprenør-maskiner. I Spisekammeret, der er Roskilde Dyrskues fødevareudstilling, viser og sælger lokale producenter deres fødevarer. Rundt på pladsen er der anlagt ”Gårdspladser” hvor der er særligt fokus på børnenes oplevelser. Her er værksteder, hvor børnene kan blive klogere på dyr og landbrugsmaskiner – og selv få fingrene i bolledejen.

Roskilde Dyrskue finder sted 26. – 28. maj på Dyrskuepladsen i Roskilde. Se mere på www.roskildedyrskue.dk og facebook/Roskilde Dyrskue

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce