Suveræn irsk sejr til FEI Nations Cup i springning

To suveræne runder for Cian O’Connor gav sejr til Irland, ved anden del af FEI Nations Cup™ springning 2017. Stævnet blev afholdt i Ocala i USA.
I en konkurrence fyldt med uforudsigelighed – som gør, at holdsporten er så ekstremt populær – var det værtsnationen, som tog anden pladsen. Tredjepladsen gik til Canada, og Mexico fik fjerde pladsen.

Dagsordenen var klar for Canada, El Salvador, Mexico og USA, som alle jagtede kvalificerende point til finalen i første del af Nordamerika, Centralamerika og Caribiens League. USA’s team endte i toppen af konkurrencen om de kvalificerende point, og har derved et 10 points forspring til værterne fra Mexico, når stævnet i Coapexpan skal afholdes i maj.

Det irske hold var allerede foran med kun fire fejl, efter første runde. Herefter fulgte to fejlfrie runder fra 37-årige Cian O’Connor og 36-årige Shane Sweetnam, og derefter en enkelt fejl på den næstsidste trippelbar kombination for Kevin Babington og Shorapur.
Tæt efter Irland befandt USA og Mexico sig, som begge fik otte fejl. Canadierne fik tolv fejl, da anden runde begyndte.
Selvom canadiske Tiffany Foster og Victor fik to fejlfrie runder, gik den ikke længere for Canada, som ikke kunne hamle op med Irland og USA. Da Mexico fik yderligere 16 fejl, satte det også en stopper for det mexikanske holds chancer for sejr.

Det betød altså, at opgøret stod mellem Irland og USA. Hjemmeholdets Mclain Ward og Lauren Hough  fik begge nedslag på den tredobbelte kombination, og Lillie Keenans hest Super Sox rørte vandet, hvilket gav tumult i anden runde.
Da irske Sweetnam og Babington begge fik fire fejl, og Richie Moloney og hesten Carrabis Z endnu engang fik tolv fejl, hang det hele på O’Connors skuldrer, hvis Irland skulle vinde.

Den erfarne O’Connor – som blandt andet har vundet individuel bronze ved de Olympiske lege i London 2012 – var dog ikke nervøs, og sammen med Seringat red de en suveræn fejlfri runde. ”Jeg tror det her er min 111 Nations Cup!” sagde manden som elsker holdkonkurrencer, og som er opsat på at se sit land blive mere konkurrencedygtige på mesterskabsniveau igen.
”Indimellem bliver det at vinde en vane, og i Irland bliver vi nødt til at få den vane igen. Nations Cups er den bedste måde, fordi stævnet lærer ryttere om at arbejde sammen, og det har vi behov for, for at vi kan komme tilbage hvor vi hører til,” afsluttede O’Connor. 

FEI Nations Cup™ i springning 2017 fortsætter med første del af Europa Divisionen i Lummen i Belgien i april.

Læs mere.

Kilde: FEI

Læs også Briterne vinder sidste kvalifikationsrunde til Nations Cup

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce