Passer din hests stjernetegn til den?

Har du nogensinde tænkt over, at også din hest har et stjernetegn? Og har du overvejet, om det rent faktisk passer til den? Og om det passer til dig? Det kræver selvfølgelig, at du kender din hests fødselsdato. Hvis ikke du gør det, så kan du helt sikkert finde det stjernetegn, som din hest i det mindste burde være. Stjernetegnene dækker nemlig over 12 forskellige personligheder med hver deres styrker og svagheder.

Den trofaste (vandmanden)

20. januar – 18. februar
Vandmanden er trofast på banen og gør altid sit bedste for sin rytter. Når først den er blevet overtalt, elsker den at arbejde, og ikke mindst holder den af at blive belønnet for sin indsats! Når ikke vandmanden er under rytter, er dens absolutte favoritdisciplin at spjætte rundt på folden, rulle sig og blive mudret helt til fra øre til hov. Den nyder at tilbringe tid sammen med alverdens mennesker, men er ikke altid god til at begå sig med andre heste. Derfor er den meget kontaktsøgende, så snart der er mennesker i nærheden og går altid i lommerne efter en godbid. Vandmanden er intet mindre end en usleben diamant, der knytter sig til sin rytter og tager verden omkring sig i stiv hov.

Den følsomme (fisken)

19. februar – 20. marts
Fisken er både følsom, venlig og intelligent. Den kan lide at være i centrum, og derfor er den meget pålidelig under rytter. Den svarer (stort set) altid positivt igen. Den er loyal over for sin ejer og giver ofte et smil på læben. Man skal dog ikke tage fejl af den, for den kan også være følsom og bekymret. Det gør den ked af det, når den ikke forstår, hvad dens rytter mener. Tillid er noget af det vigtigste for fisken, og man skal passe på, at man ikke udnytter det. Fisken er ganske enkelt en fantastisk hest, der helst vil have samme rytter hele livet – og til gengæld giver alt, hvad den har.

Den powerfulde (vædderen)

21. marts – 19. april
Vædderen er en energifyldt hest med masser af power. Dens fysik er så imponerende, at man let kan forelske sig i den. Dens temperament kan ændre sig som vinden blæser, men én ting er sikkert: den vil altid være bomstærk og gå igennem ild og vand for det, du beder den om. Den kan være reserveret, men hvis den lærer sin rytter godt at kende, kan den være mere generøs end noget andet og udvise kæmpe talent. Det gør den både fantastisk og meget vanedannende at ride. Dog skal du være parat til at give den ret. Den er nemlig både overaktiv og meget stædig. Så hvis du vælger en kamp med en vædder, så vær parat til at kæmpe i timevis. Har du dog først fundet melodien med den, kan den være hesten for livet.

Den charmerende (tyren)

20. april – 20. maj
Tyren elsker at få opmærksomhed og nyder at blive nusset om og gjort flot, især inden et stævne. Den kan være meget stædig og noget hidsig, men er også ekstremt udadvendt og elsker nye oplevelser. Det gør den i stand til at gå langt for sin rytter (og sig selv) – og det fører den ofte til succes. I det hele taget vil den gøre alt, for at få sin vilje. Derfor tigger den ofte på staldgangen, har svært ved at stå stille og har ikke set skyggen af tålmodighed, når den først har sat sig noget for øje. Beslutter tyren sig for at forlade banen, så er der heller ikke meget at gøre. Og når den er færdig med at vise sig frem, elsker den at tage en lang lur i boksen. Den hest elsker virkelig sig selv, men den har bestemt også noget at have det i – og det er ikke til at stå for!

Den forvirrede men kærlige (tvillingen)

21. maj – 20. juni
Tvillingen er altid lidt forvirret. Til gengæld er den god til at lytte og meget kærlig. Den elsker at blive talt til, men kan også godt blive fornærmet, hvis man er for hård ved den. Den gør altid sit bedste og er som udgangspunkt velopdragen. Ofte ender det dog med, at den forvirrer sin rytter ved pludselig at stoppe, bukke eller blive bange for selv de mindste ting. Som rytter er du lidt usikker på, hvad der egentlig foregår inde i dens hoved. Den er forholdsvis glemsom og ikke altid lige god til at lære nye ting, hvilket gør den langt tid om at blive rigtig voksen. På staldgangen er den dog altid let at være sammen med, fordi den både vil nusse og er ekstremt nysgerrig. Hvis du er med på, at tålmodighed er en dyd, så kan det blive en fantastisk hest, du vil elske resten af dens liv.

Den opfindsomme (krebsen)

21. juni – 22. juli
Krebsen er fuld af gode idéer, uanset hvor den er. Det er en hest, der altid ser på mulighederne fremfor begrænsningerne. Det gør den god på en spring- eller terrænbane, men det gør den også umådelig dygtig til at lære andre heste sine unoder. Den kan bogstavelig talt lide at tænke ud af boksen, idet den elsker at være opfindsom og finde en god måde at bryde ud. Desværre medfører det bare, at den tit havner i problemer eller måske ligefrem kommer til skade. Af samme årsag elsker den at blive hjemme i vante omgivelser, hvor den kender tingene ud og ind. Under rytter foretrækker krebsen ikke at diskutere, men at kæmpe sig tilbage, hvis tingene går galt. Denne hest er en vaskeægte Georg Gearløs, som altid står klar med en god idé og en løsning på det hele. Derfor kan den også formå at bære sin rytter langt.

Den rutinerede (løven)

23. juli – 22. august
Løven er som oftest afslappet og selvsikker, fordi den ved, hvad den har med at gøre, når den er i aktion. Vigtigst af alt kan den lide at føre an og bestemme vejen, og en dårlig dag til et stævne med løven vil normalt gøre tingene værre, før de bliver bedre. Derfor kan den indimellem blive lidt gnaven og her bliver det kun værre, hvis den ikke får sin vilje. Udover at være godt rutineret og meget forudsigelig at have med at gøre, er løven dog også ekstremt kærlig. Det gør den god til nybegyndere, og da den tilmed altid ønsker at gå forrest og kæmpe hårdt, er den god inden for enhver disciplin. I det hele taget føler løven sig virkelig hjemme, når det kommer til livet med en rytter på ryggen. Det gør den både svær at finde og rigtig svær at give slip på.

Den altid positive (jomfruen)

23. august – 22. september
Jomfruen er kræsen, stædig og intelligent – og hvis det respekteres, så er den altid positiv. Den vil gerne bestemme alt – også når den skal samarbejde med sin rytter – og vil gøre alt for at få det sidste ord. Dog er den også elskelig og kan være meget loyal. Det gør jomfruen overvejende let at ride, så længde du gør det på dens præmisser. Den egner sig særligt godt som militaryhest, fordi dens optimisme gør den både modig og teknisk dygtig. Jomfruen tænker ofte, at den ved bedre end sin rytter – og som regel har den ret. Jomfruen er nemlig hesten, der ofte redder sin rytters r*v, når det er ved at gå galt. Den er 100 % dedikeret og bliver ved, ind til målet er nået.

Den sociale (vægten)

23. september – 22. oktober
Vægten elsker at være en del af et team og er venlig, sød og ret fjollet. Fairplay er dens livsmantra, og derfor gør den aldrig noget uden at tænke på sine omgivelser. Fordi den er så socialt anlagt, er den også meget tålmodig over for både mennesker og andre heste. Man skal dog ikke tage fejl af vægten; for lige såvel, som den kan være sød og venlig, så kan den også være så fjollet, at den ender med at gøre sin rytter en smule nervøs eller ligefrem bange for den. Dermed besidder vægten den helt unikke evne til at lave lige så meget ravage, som den kan forhindre, og på konkurrencebanen er den ofte hesten, hvor det lige så vel kan gå godt, som det kan gå skidt.

Den betænksomme (skorpionen)

23. oktober – 21. november
Skorpionen er en rigtig “all round”-hest, dedikeret til at gøre det, der forventes af den. Den er virkelig energisk, men også forudsigelig og meget betænksom. Den nyder at have samme rytter over en længere periode, men er ikke bange for at starte forfra med en ny. Skorpionen når derfor at bære mange ryttere frem i sporten i løbet af sit liv. Den er modig og naturligt stædig, og den vil altid gerne arbejde, også ind i alderdommen – selv på bekostning af dens helbred. Den er fornuftig og bliver sjældent bange, og så er den stort set den samme hest hver dag. Skorpionen er god til at beskytte mennesker og dyr omkring sig, særligt hvis den er med føl. Overordnet er den hårdtarbejdende, tænker på andre før sig selv og er derfor en fornøjelse at samarbejde med.

Den selvsikre (skytten)

22. november – 21. december
Skytten er en ekstremt selvsikker og egenrådig hest. Den er intelligent, atletisk og foretrækker kun at have én rytter. Har den ikke det, så går den hurtigt sine egne veje og kan her blive opfattet som en “problemhest”. Egentlig er den bare ualmindelig intelligent og har nok i sig selv. Stod det til skytten, så kunne den sagtens vinde en konkurrence eller tage en lang tur i skoven uden en rytter på ryggen. Derfor foretrækker den også at være alene både i sin boks og på folden. Skyttens sind gør den ekstremt svær at knytte bånd med, men sker det, så har man uden tvivl en ven for livet, der altid vil kæmpe til det sidste sammen med sin rytter. Dog skal man være opmærksom på, at selvom skytten elsker sin rytter, så er den sjældent god til at vise det.

Den hårdtarbejdende (stenbukken)

22. december – 19. januar
Stenbukken beskrives bedst som den mest hårdtarbejdende af alle. Den nyder at arbejde og investerer al sin energi hver gang, der forlanges noget af den. Den er ambitiøs, stolt og ualmindeligt målrettet. Den trives i et travlt miljø, stresser ikke op og kender altid sit job. Derfor sætter den bestemt heller ikke pris på, hvis nogen prøver at fortælle den, hvordan tingene skal gøres. Stenbukken er – næsten altid – en vinder og elsker at blive hyldet sammen med sin rytter. Den er aldrig fjollet eller uartig, og stort set intet kan skræmme den. Den besidder en medfødt sans for værdighed, som sjældent ses. Derfor er den intet mindre end en skat for enhver rytter, og det er bare om at holde fast, når man først har fået fat i den.

Læs også: 5 hestepersonligheder – hvem er din hest?

Artiklen blev oprindeligt bragt i oktober 2019

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce