Ole Bender – en af travsportens største profiler er afgået ved døden

Efter længere tids sygdom er travtræner og bestyrelsesmedlem ved Fyns Væddeløbsbane sovet stille ind. Det meddeler blandt andet Dansk Hestevæddeløb på deres hjemmeside og Facebookside. Ole Bender blev 51 år og efterlader sig i den nære familie sin hustru Christina, sønnen Rasmus samt hans far Søren.

Annonce

Savnet vil være stort

Flere forskellige facebookgrupper inden for travsporten meddeler om tabet af Ole Bender. Deres sorg er ikke til at overse. Travsporten og verden generelt er blevet en mand og hestepersonlighed fattigere, lyder meldingen. Ole Bender var anerkendt for sine evner som træner, og Fyns Væddeløbsbane beskriver tabet således på deres Facebookside:

Med Oles bortgang har vi ikke bare mistet en dedikeret, ambitiøs og dygtig hestemand, men også en meget kær ven, en tæt samarbejdspartner og et engageret bestyrelsesmedlem i Fyens Væddeløbsbane A/S. I denne svære tid går vores tanker først og fremmest til Oles hustru Christina, sønnen Rasmus samt hans far Søren. Æret være Oles minde.

Ole bender ved hestestævne
Foto: Ole Hindby

Læs også: Vidste du det om hestesporten?

En anerkendt træner der startede meget tidligt

I forbindelse med Benders dødsfald er en ældre artikel fra 1995 skrevet af Væddeløbsbladet blevet gendelt, for at mindes en dedikeret træner. Ole Bender startede sin trænerkarriere meget tidligt som 21-årig, og allerede tilbage i 1994 klarede han sig rigtig godt. Her havde han 119 starter, hvoraf han vandt de 14 af dem og fik 53 placeringer på banen i Odense samt 33 starter og 10 sejre i Billund.

Annonce

Den senere karriere

Ole Benders arbejde som professionel travtræner har betydet et hav af opgaver, der blandt andet har indbefattet at tilkøre, uddanne og konkurrere med travheste. Det hårde arbejde har båret frugt med sin deltagelse ved Dansk Trav Derby, og han har vundet Opdrætningsløbet, som er Danmarks største toårs travløb.

På Malgré Tout kondolerer vi for tabet af en dygtig træner og hestepersonlighed.

Vil du vide mere om travsport, kan du besøge Dansk Hestevæddeløb og Dansk Travsports Centralforbund.

Læs også: Historien om travet i ‘Smilets By’

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce