Action og fart: Hillerød Horse Show bød på pololandskamp

Ridebanen var kridtet op til kamp. Action og fart over feltet beskriver søndagen til Hillerød Horse Show ret godt. Der var pololandskamp mellem Danmark og Argentina på programmet. Kongesporten foldede sig ud på ridebanen i Royal Stage med stor spænding og god stemnings blandt publikummet.

Polo er den del af ridesporten, hvor man skal samarbejde som et hold. Det er en eksklusiv sport og ikke nødvendigvis allemandseje. Det kræver kontinuerligt arbejde for rytteren, at kunne dyrke sporten. Det er ikke nok kun at træne en gang om måneden, hvis man gerne vil opnå positiv udvikling.

Den veltrænede hest

Selve polohesten er yderst veltrænet til formålet og let at styre. At ride på en polohest er langt fra det samme, som at sætte sig i sadlen og ride på en dressur- eller springhest. Styringen af hesten er ligesom at spille computer med et joystick.

Polokamp i et mindre format

Som udgangspunkt er en polobane et sted mellem 274 meter lang og 146 meter bred. Underlaget kan både være græs, sand, ridebanebund eller endda sne. Underlagets materiale har indflydelse på spillet, og det samme har banen størrelse. Til Hillerød Horse Show var ridebanen 20 x 40 meter.

En typisk polokamp bliver spillet over 4-6 perioder, også kaldt chukkas, af hver 7,5 minutters varighed. Efter hver periode er der hesteskift. Det høje tempo og pres der på både hest og rytter under en sådan kamp, stiller høje krav. Hvert hold har 2-4 spillere på banen ad gangen, alle sammen på hesteryg.

Polohestene står klar til at komme ind på banen. Foto: Malgré Tout

Kendispolo på ridebanen i Royal Stage

I kampens pause, kunne man både opleve cirkusartist Victor Abrahamsen, med hans miniaturehest, fremvise frihedsdressur på ridebanen i Royal Stage.

Frisør og make-up artist, Dennis Knudsen, tidligere model Anni Fønsby, samt radioværterne Julie Rahbek og Nicolas Kaiser lod sig hoppe i sadlen, for at vise letheden i komme fra en helt anden branche og stadig kunne spille polo med lethed.

Kendispolo med Dennis Knudsen, Anni Fønsby, Julie Rahbek og Nicolas Kaiser, under instruktion af Christian Green, direktør hos Copenhagen Polo Club. Foto: Malgré Tout

Talkshow om at være mand i ridesporten

Efter søndagens pololandskamp, kunne man blandt andre opleve direktør og medejer af Copenhagen Polo Club, Christian Green, da han var med i Malgré Touts talkshow om at være mand i ridesporten.
Det lå ikke just i kortene, at Christian skulle spille polo. Hans spæde start i ridesporten med polo var på grund af en eks-kæreste, som Christian gerne ville imponere. Men interessen holdt ved og i dag spiller Christian på det danske pololandshold.

Deltagere i Malgré Tout Talkshow om at være mand i hestesporten. Fra venstre: Tina Bjerre-Nielsen, chefredaktør Malgré Tout. Christian Green, direktør og medejer i Copenhagen Polo Club. Christian Springborg, avlskonsulent v/Helgstrand Dressage. Thomas Pelle Vang, kendt som Ponyfar. Foto: Malgré Tout

Det danske pololandshold kunne sikre sig sejrenover Argentina, med målscoren 18-17, da der blev spillet pololandskamp til Hillerød Horse Show.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce