Pleje af muk

Annoncørbetalt artikel

Når vejret er vådt og fugtigt, giver dette optimale betingelser for udvikling af muk hos din hest. Konstant våde og mudrede ben, fører ofte til at hudens naturlige modstandskraft svækkes og der opstår små sår og sprækker i huden og det giver bakterier lettere adgang. Høre mere om de typiske symptomer samt hvorledes du kan behandle let og effektivt

SYMPTOMER PÅ MUK HOS HESTE:

  • Sårskorper i kodebøjningen
  • Varme ben
  • Hævede ben
  • Rødme i ben
  • Ømhed
  • Halthed

Muk hos heste viser sig ved sårskorper i kodebøjningen. Muk er en infektion på den nederste del af hestens ben, som oftest i kodebøjningerne. 

Muk kan være forsaget af svampe eller bakterier og gribes der ikke tidligt ind, kan infektionen resultere i hævede ben, halthed og blodforgiftning, hvor benet hæver voldsomt op, da bakterierne spreder sig via lymfekarrene.

Behandling af muk

Behandlingen med Bacxitium er enkel;Opløs mukskorperne med Bacxitium mukplaster. Fjern mukskorper, bakterierne sidder under skorperne og spray 1-3 gange dagligt i 7-10 dage

Med Bacxitium kan muk let behandles med spray og forbedringer ses typisk allerede efter 3-5 dage. Muk hos heste kan umiddelbart virke som en ”lille sag”, men det kan give store problemer, hvis det ikke bliver behandlet rigtigt. Med Bacxitium slås svampe og bakterier ihjel og understøtter dermed den naturlige helingsproces. Hvis du ikke ser en tydelig forbedring efter at have behandlet hesten selv i en uges tid, må du ikke tøve med at kontakte dyrlægen.

Læs også: 5 ting du bør vide før du starter med pleje af sur stråle

PRODUKTER TIL MUK-PLEJE

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce